Délmagyar logó

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

Megvan Kiss Attila utódja: makói a Jobbik új képviselője a Csongrád Megyei Közgyűlésben

Esküjét a következő közgyűlésen teszi le.
Zeitler Ádám lesz a Jobbik új képviselője a Csongrád Megyei Közgyűlésben – jelentette be a párt csütörtöki sajtótájékoztatóján Szegeden Tóth Péter megyei elnök.

Zeitler makói, 2014 óta tagja városa képviselő-testületének. Esküjét a következő közgyűlésen teszi le, de már időpontot kért Kakas Bélától, a közgyűlés elnökétől személyes találkozóra, hogy bemutatkozzon, és az együttműködés lehetőségeiről beszéljen vele.

Zeitler a mandátumától megfosztott, szintén makói Kiss Attila helyét foglalja el. A közgyűlés és a közigazgatási bíróság is megállapította, Kiss képviselői tisztségével összeférhetetlen, hogy az általa vezetett egyesület médiatartalom-szolgáltató. Erről az ügyről Tóth Péter fenntartja korábbi véleményét, hogy ez a kormánypárt kommunista időkre emlékeztető politikai bosszúja volt, egy „gumijogszabály" kihasználásával. Kíváncsi arra, hogy az országban több helyen jobbikos képviselőkkel szemben indított hasonló eljárások hogyan érnek véget.

Az európai parlamenti választási kampányról szólva Tóth azt mondta, a párt Csongrád megyében másfél nap alatt másfél ezer ajánlást kapott, és országosan – a szükséges 20 ezer helyett – 31 ezer ajánlást gyűjtött össze.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Úszott Szeged a tegnapi viharban - tízszer riasztották a tűzoltókat, beavatkozásra négy esetben volt szükség

Úszott Szeged a tegnapi viharban - tízszer riasztották a tűzoltókat, beavatkozásra négy esetben volt szükség
Szerda este nyolc óráig hirtelen 17 milliméter csapadék hullott le Szegeden, több városrészt tavakká… Tovább olvasom