Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Megvertek egy magyar diákot Szabadkán

Szabadka - Megvertek egy fiút Szabadkán- sajtóértesülések szerint azért, mert magyar volt. A szabadkai műszaki középiskola előtt támadtak rá csütörtökön a magyar tanulóra a szerb fiatalok.
Miközben ütlegelték és rugdosták, nemzetisége miatt becsmérelték. Csak akkor hátráltak meg és futottak el, amikor megjelentek a bántalmazott diák osztálytársai.

A gyerek arca bedagadt, véraláfutásokkal van tele. Állapotáról fényképfelvételeket készítettek. A támadásról a fiú édesanyja tájékoztatta a Vajdaság Ma nevű internetes délvidéki hírportált. Elmondta, hogy az iskola igazgatója azt tanácsolta neki, hogy perelje be a támadókat. Egyelőre még a magyar pártokat sem értesítette a történtekről.

Az édesanya azt is elmondta, hogy mostanában több magyar diákot bántalmaztak szerb társaik, de az érintett szülők - akárcsak ő most - nem merik jelenteni az eseteket a rendőrségnek, a megtorlástól tartva. Az incidenseket összefüggésbe hozzák Koszovó függetlenülése miatti nacionalista indulatokkal. Magyarország, Bulgáriával és Horvátországgal együtt szerdán ismerte el Koszovó függetlenségét.

Olvasóink írták

 • 10. xilinx 2008. március 25. 00:37
  „#7, #8:

  ha felfegyvereznénk titokban az ottani magyar kisebbséget, igencsak meglepődne 1-2 csetnyik...

  És nem hiszem, hogy nekünk kéne tőlük félni. Egy kivételével (az sem épeszű teljesen) minden szomszédjuk rühelli őket...

  Minél nagyobb a balhé, annál jobb, mert reflektorfényben van...”
 • 9. Rs 2008. március 22. 11:28
  „Együttérzésem a megvert fiúnak és szüleinek. Tudni kellene, hogy ha minket magyarokat bántanak, akár csak ferdén néznek ránk úgy kellene fellépnünk, mint egy kisebségnek, akikkel a rendőrök sem mernek kezdeni. Nem hallgatni, hanem a világba kell üvölteni a sérelmeinket. A külügyminisztérium meg szolása szerint hallgat, miért nem hívja be a nagykövetet? Miért nem tart sajtótájékoztatót?
  Mil, a felheccelt szerb fiataloknak mindent szabad, ha akarják a saját házukban bulit tartó magyarokra is rátámadhatnak. Volt már ilyen egy-két évvel ezelőtt. A hajuk szála sem görbült, a temerini fiatalok, pedig megrugdostak egy drogkereskedő szerb embert, na ők aztán rendesen el lettek meszelve, 10-20 éveket kaptak, ehhez mit szólsz?”
 • 8. fogyaszto 2008. március 21. 22:58
  „iTT LEHET CSELEKEDNI!PETICIO A BEMES DEKRETUM ELTORLESEERT!10000 MAR ALAIRTAK IRD ALA TE IS!,,A szlovákiai magyarságot 1945 és ´49 között szervezett, programozott népirtással
  pusztították. Szlovákiai magyar holokausztot értünk meg!
  http://szmsz.awardspace.com/benes/index.php#signpetition”
 • 7. fogyaszto 2008. március 21. 22:47
  „#6 sajnos ez nem ilyen egyszeru!romanok,ruszkik,szlovakok,serbek...meg meg ki tudja ki?csak arra varnak hogy a magyarok kezdemenyezenek egy helyi konfliktust.Magyarorszagnak nincs olyan tamogatolya mint albanianak.Az amcsik valamiert erdekukben all oket tamogatni.56-ban mar bebizonyosodott hogy az usa nem all mellettunk.Az kellen minden magyarnak hataron innen es tul megerteni hogy csak magunknak-ra maradtunk.Lobbyzni kell a nagyhatalmaknal majd akkor lesz tamogatas ahogy izraelnek van.
  ITT KELL LOBBYZNI!:
  http://www.americanhungarianfederation.org/index.htm”
 • 6. xilinx 2008. március 21. 22:17
  „Ezt az országot olyan emberek vezetik, akik haugságok hegyein ülnek, minden erejükkel arra koncentrálnak, hogyan tudják a hatalmat még több hazugsággal megtartani...
  Hogyan jutna eszükbe, hogy a mostani határainkon túl is élnek ugyanolyan magyarok, mint mi?
  Sőt, azt hiszem nálunk 100x magyarabbak. Minden nap megküzdenek a magyarságukért. Mi meg nem csinálunk semmit. Szégyen.
  Eszébe sem jut például senkinek sem, hogy Nyugatra a csetnyik vendégmunkások Magyarországon keresztül szoktak utazni...ezzel nem akarok semmire célozni, csak megemlítettem...
  Ha nem tetszene nekik a rendszer, akár Horvátországon keresztül is utazhatnának. A horvátok sem céloznának semmire valószínűleg...”
 • 5. heritage 2008. március 21. 20:35
  „hát igen, mivel Magyaro. ot főként olyan emberek vezetik akiknek nagyobb érdekük az antiszemitizmussal foglalkozni (okkal, ok nélkül) minthogy valami nemesebb dologgal foglalkozna a nemzetet illetően!
  eljönnek ide hozzánk is tart 1 beszédet aztán "hazamegy" és mi még örüljünk is neki aztán meg csodálkozik h nem látjuk szívesen!! pl Szili Katalin!”
 • 4. fogyaszto 2008. március 21. 20:27
  „ami vajdasagban tortenik az zajlik erdelyben felvideken verik a magyart mar megszokasbol!csak sajnos a sajtot inkabb az antiszemitizmus erdekli es nem a hungarofobia!!!!!!”
 • 3. heritage 2008. március 21. 20:20
  „Mil, elég furcsa a véleményed, mivel nem élsz itt a délvidéken és nem ismered teljesen az itteni életet...
  az hogy összefogni??? elég nehéz ugy hogy az egész rendfenntartó szerv( rendőrség) valamint a bíróság is ellened van...
  de persze mi mindig cak nyavajgunk...köszi jólesik az ilyen vélemény!!
  ja és meg lehetett volna oldani 1 db x el még 2004 ben ... dehát nem mindenkinek fontos a nemzete!
  üdw!”
 • 2. fogyaszto 2008. március 21. 20:20
  „nem az ottani magyaroknak kellene osszefogni hanem az ittenieknek!mar reg lepni kellett volna be kellett volna mar hatolni a magyar Nato nak szabadkara rendet fentrtani vagy hvalami hasonlo uruggyel!”
 • 1. Mil 2008. március 21. 19:31
  „A faszé nem fognak össze az ottani magyarok? Ott sincs bennük semmi összetartás? Sztem alap kéne legyen, hogy ne nagyon járkáljanak egyedül, csak nagyobb társaságban. Tudom, hogy ez nonszensz, dehát ez van. NEvetséges a hozzállás is: jaj, mi lesz a szegény magyarokkal, ha elismerik Koszovót?? Meg: félnek a vajdasági magyarok. Na, az ilyen hírek tüzelik fel a szebeket. Olyanok, mint a kutyák: megérzik a félelem "szagát", és vérszemet kapnak.
  Az albánok bezzeg odatették magukat, meg is lett az eredménye. Most komolyan, ezek után csodálkozunk, hogy elcsatolták az ország 2/3-át??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Poligráfok és titkok

Szeged - Azzal a kapcsolattal baj van, ahol hazugságvizsgálóval akarnak meggyőződni a felek igazáról. De már erre is lehetőségünk van a mozgó poligráfos vizsgálat segítségével. Tovább olvasom