Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Megviccelték a szobrot: melltartó került Szeged múzsájára

Szeged - Három éve habzó tisztítószert öntöttek a szegedi Glattfelder téri szökőkútba, a Szeged múzsája szobor akkor szó szerint a habokból bukkant elő.
Most pedig itt ez a melltartó. A köztéri alkotások védtelenek, és Lapis András műve még a szerencsésebbek közé tartozik, hiszen nem bántották. Csak megviccelték. De az is lehet, hogy az ifjúság erkölcsi, mentális és egészségügyi nevelésével elégedetlen szegediek erkölcsrendész-kommandót alapítottak. Ezután ilyen gerillaakciókat hajtanak végre, minden éjjel más szobrot öltöztetnek fel.

Ebben a melegben aki teheti, vetkőzik – szegény múzsát öltöztetik. Fotó: Frank Yvette
Ebben a melegben aki teheti, vetkőzik – szegény múzsát öltöztetik. Fotó: Frank Yvette

Nem az a kérdés, hogy ez megtörténhet-e ma Magyarországon, hanem az, egészséges-e a melltartó viselése. Most épp úgy fest, hogy nem. „Azoknak a nőknek, akik nem viselnek melltartót, évente 7 millimétert emelkednek a mellbimbóik" – jelentette ki Jean-Denis Rouillon sportorvos, aki kollégáival 1997 óta folytat kutatásokat ezzel kapcsolatban, írja az internet.

Szerinte „a melleknek sem orvosilag, sem fiziológiailag, sem anatómiailag nem előnyös, ha megóvjuk őket a gravitációtól. Épp ellenkezőleg: a melltartó viselésétől ereszkednek meg." Ez a trend most a világban. Nem úgy Szegeden...

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Tiszába fulladt egy menekült

Alkalmi hídon kelnek át a menekültek a Lúdvári-csatornánál, ketten vasárnap az iszapos vízbe estek. Egyikük a Tiszába sodródott, majd elmerült. Tovább olvasom