Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 13°C Még több cikk.

Megvolt a menetrend szerinti nádastűz Szegednél, kigyulladt egy melléképület Szegváron

Olvasónk jelezte: füstöt látott gomolyogni Algyő irányából. Megtudtuk, hogy megint égett az avar és a nád - Szegváron pedig egy melléképület lángolt, még a forgalmat is korlátozni kellett az utcában.
Szegedi olvasónk jelezte: gomolygó füstöt látott Algyő irányában, érdeklődött, nem a nádas ég-e megint. Molnár Krisztinától, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy olvasónk jó úton járt - valóban az avar és a nádas égett 2-4 hektáron az algyői ipartelep közelében. A tűzoltók már eloltották a lángokat. Ahogy Szegváron is - ott egy melléképület gyulladt fel reggel, és veszélyeztetett két másik épületet is.
 
A felvétel a szombati nádastűzről készült. Fotó: Petrács Alex
A felvétel a szombati nádastűzről készült. Fotó: Petrács Alex

Múlt szombaton két helyen is felgyulladt a nád és az avar Szeged külterületén, sokadik tűzesetként az utóbbi hetekben. Látványos légifotókat és videót is kaptunk az oltásról. Akkor és korábban is megírtuk - cikkünket itt elolvashatják -, Csongrád megyében február végén tűzgyújtási tilalmat rendeltek el, miután csak február utolsó hetében több mint száz hektár égett le a megyében. Idén már több mint nyolcvan ilyen esethez riasztották a tűzoltókat. Nem csak az avar kap lángra: februárban szociális intézményben ütött ki tűz Szegeden, a napokban Makón lángolt egy nyolc lakásos társasház. Március 6-án Felgyőn találtak holttestet egy leégett lakóházban.


Szegváron, ahol az utcában a forgalmat is korlátozni kellett az oltási munkálatok ideje alatt, egy körülbelül tizenöt négyzetméter alapterületű melléképület kapott lángra a Mindszenti utcában - áll a katasztrófavédelem közleményében. A helyszínre a szentesi, a csongrádi és a hódmezővásárhelyi hivatásos, valamint a szegvári önkéntes tűzoltókat riasztották, akik öt vízsugárral eloltották a lángokat. Az elsődleges információk szerint az eset során senki nem sérült meg, de ahogy azt mai ÚtON rovatunkban is olvashatták, a helyszínen a forgalmat korlátozni kellett.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forgalomkorlátozások a nemzeti ünnepen - térképeken mutatjuk a megváltozott forgalmi rendet

Forgalomkorlátozások a nemzeti ünnepen - térképeken mutatjuk a megváltozott forgalmi rendet
Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 171. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségek miatt… Tovább olvasom