Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Megy a nagykönyv vándorútra

Csongrád megye - Még mondja valaki, hogy a könyvőrzőké nem nehéz fizikai munka. Mi szerdán meggyőződtünk róla: a mi Somogyi-könyvtárunk dolgozóit keményfából faragták.
Az idei könyvtári hónapban a békéscsabai megyei könyvtár ugyanis kitalálta, hogy zarándokútra indít egy nagy könyvet Pécsre, a kultúra idei magyar fővárosába. Az egyedileg kötött példányt a 300 kilométeres úton létező összes könyvtárak adják tovább egymásnak. A könybe mindenki beleírja a nevét, aki csak cipelte, eddig több mint száz aláírást számoltunk össze.

A Somogyiba kedden érkezett a vándorkönyv Vásárhely irányából. Szerdán reggel a városi bibliotéka legelszántabb könyvtárosai és olvasói indultak vele Domaszékre. Tízen biciklire szálltak, nyolcan gyalog vágtak neki, tizenketten, a nyugdíjas könyvtárosok buszra ültek, hogy teljesítsék a 16 kilométeres távot. Igazi nagyteljesítménynek a kutyagolóké számít, öt óra alatt értek célba. A kerékpárosok az egyetlen legénnyel, Oros Sándorral az élen két óra alatt tudták le a távot. Legnehezebbnek mindkét csapat a Subasánál vezető földutat találta, ahol bokáig süppedtek a sárba.

Megy a nagykönyv vándorútra. Fotó: Frank Yvette
Megy a nagykönyv vándorútra.
Fotó: Frank Yvette

Csiszár Andrea, a fiókhálózati osztály helyettes vezetője és a csapat főnöke elárulta: miközben a zarándokok a domaszéki kisvasút történetét mutató múzeumban pihenték ki a staféta fáradalmait, már a következő közös kirándulást tervezgették. A legelső persze a hazaút volt: gyalogtúrázóknak és nyugdíjasoknak busszal, a többieknek újból két keréken.

Olvasóink írták

  • 2. Sportplusz 2010. október 06. 22:21
    „grat”
  • 1. daveedbrown 2010. október 06. 16:50
    „A "Keményfából faragták"-ban a Kemény fát külön írjuk, kedves Tünde”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Máté több mint 200 napja él géphez kötve

207 napja él műszívvel a kiskundorozsmai Illés Máté, aki egyre nehezebben viseli, hogy március óta nem volt szabad levegőn. Tovább olvasom