Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Megyei körúton járt Dobrev Klára

A példák és a minták erejéről, a közösségért érzett felelősségről beszélt tegnap lapunknak Dobrev Klára. A miniszterelnök felesége átadott egy óvodai tornaszobát Makón, civil szervezetek képviselőivel találkozott Sándorfalván és Csongrádon.
Dobrev Klára Sándorfalván. A miniszterelnök felesége Bertalan Zoltán polgármesterjelölt társaságában a művelődési házban. Fotó: Frank Yvette
Szegeden járt tegnap Dobrev Klára. Botka László polgármester fogadta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök feleségét, aki felkereste lapunk szerkesztőségét is.

Dobrev Klárát az Egészséges Településekért Alapítványban végzett munkájáról kérdeztük.
– Az alapítvány olyan kisközösségek, falvak munkáját igyekszik segíteni, ahol az emberek rájöttek: hamarabb boldogulnak, ha saját kezükbe veszik a problémák megoldását. Gyönyörű közösségi programokat valósítanak meg, mint például az ásotthalmi parasztolimpia. Csongrád megye e tekintetben nagyon jól szerepel – mondta Dobrev Klára. Elmesélte, hogy találkozott olyan iskolaigazgatóval, aki harmincszázalékos munkanélküliséggel sújtott területen nemzetközi hírű iskolai programot szervez. Az ilyen kezdeményezéseket segíti az alapítvány. „Nagyon hiszek a példamutatásban és a mintákban. Ezeket igyekszünk szerte az országban bemutatni." Arra a kérdésre, hogy profitált-e valamit ebből a munkából, úgy fogalmazott: olyan csillogó szemű embereket ismert meg, akik pontosan tudják, hogy van dolguk az életben.

– A legnagyobb dolog, amit megtanultam, talán az, hogy egy-egy falut, várost vagy közösséget igazán erőssé a munka tesz – mondta. – Annak felismerése, hogy nemcsak a saját magam és családom boldogulásáért vagyok felelős, hanem azért a közösségért is, ahol élek. És ezt a felelősséget senki nem tudja átvenni helyettem.

Szegedről Dobrev Klára Makóra, Sándorfalvára és Csongrádra ment. Makón a Petőfi parki óvoda új tornaszobájának átadásán vett részt.
– Ez azért is kedves a szívemnek, mert ebben az óvodában már működik egy sószoba, melyet szintén közösen valósítottak meg az óvónők, a szülők és az önkormányzat – fogalmazott. A miniszterelnök felesége Csongrádon és Sándorfalván civil szervezetek, nyugdíjas, hagyományőrző, és egészségügyben működő szervezetek képviselőivel találkozott és beszélgetett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már régóta ingyen ügyelnek

Három hónapja nem kapnak fizetést a szegedi központi ügyeletet ellátó háziorvosok, valamint… Tovább olvasom