Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Megyei megállapodás

A nemzeti és keresztény értékek határozottabb, markánsabb képviselete a célja A KDNP, a Magosz, és a Nemzeti Fórum megyei szervezetének. A három szervezet együttműködési megállapodást kötött.
Együttműködési megállapodást kötött a Kereszténydemokrata Néppárt, a Magosz és a Nemzeti Fórum megyei szervezete. Az együttműködés célja a nemzeti és keresztény értékek határozottabb, markánsabb képviselete. Apropója pedig az, hogy „október elsején az állampolgárok kinyilvánították: nem akarnak továbbra is a szegfű árnyékában élni" – fogalmazott Zakar Péter, a megyei közgyűlés alelnöke, a Nemzeti Fórum megyei elnöke.

A három szervezet megállapodott arról, hogy ezentúl rendszeresen konzultálnak a megyét érintő fontosabb kérdésekről. Céljaikat hét pontban foglalták össze. Az első a megyei költségvetés stabilizálása. Szerintük a válság oka a kormány felelőtlen politikája. A második pont a szakmaiság. Zakar közölte: elutasítják a koalíció azon törekvését, hogy a kormány leépítési tervét az önkormányzatok valósítsák meg. A három szervezet fontosnak tartja továbbá az európai keresztény hagyományok erőteljesebb képviseletét, az egymás iránt érzett szolidaritás erősítését.

Meg akarják óvni „megyénk közös kincsét, termőföldünket és azokat, akik áldozatos munkájukkal megművelik azt". Szerintük a kormány reformoknak álcázott döntésekkel veszélyezteti a biztonságos egészségügyi ellátást – ezt ők elutasítják. Az élet minden területén javítani szeretnék a kapcsolatot a határon túli magyarokkal, mert ebben látják a térség stabilitásának, biztonságának kulcsát. Céljuk az is, hogy erősítsék a kapcsolatokat a Fidesz-MPSZ-szel és a Vállalkozók Pártjával, de Zakar hangsúlyozta: Csongrád megye érdekében minden felelős párttal és társadalmi szervezettel készek együttműködni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy kétségbeesett SMS

Padlóig sújtott és nagyon megrendített! – reagált Pataki Ferenc neves festőművész a pályakezdő… Tovább olvasom