Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Megyei politikusok a parlamenti szavazásról

Szeged - A képviselők hétfőn nem szavazták meg az országgyűlés feloszlásáról szóló MDF-es indítványt. Néhány Csongrád megyei országgyűlési képviselőt kérdeztünk a történtekről.
Botka László (MSZP): Várható volt, hogy nem kap többséget az MDF javaslata. A legnagyobb problémának azt tartom, hogy nem programokról, javaslatokról, alternatívákról folyik a vita, e helyett az ellenzék hangulatkeltéssel foglalkozik. Egyedül az MSZP tett le programot az asztalra, ideje lenne, hogy a többi parlamenti párt is kiterítse kártyáit. Nyitottak vagyunk az újabb kormányzati együttműködésre az SZDSZ-szel, hiszen az ország érdeke, hogy elfogadja a parlament az adó- és költségvetési törvényeket.

Ujhelyi István (MSZP):
Az elmúlt években mindig vártam, hogy éles vita alakuljon ki szakpolitikai kérdésekben. Vártam, hogy az ellenzék valós alternatívával áll elő azontúl, hogy adócsökkentést és a juttatások növelését kéri. Nem tartalmi, hanem a hatalom megszerzésének kérdésében alakult ki tegnap éles vita. Az országgyűlés leszavazta a javaslatot.

Sándor Klára (SZDSZ):
Az SZDSZ egységesen szavazott arra, hogy nem támogatja az MDF javaslatát, mert az ország érdekeit nem szolgálja, ha káoszba taszítjuk. Az nem válasz, hogy PR-akcióval feloszlatjuk a parlamentet, mert attól még nem lesz kormányozva az ország. Más kormányok is voltak már nagyon népszerűtlenek a saját ciklusuk kellős közepén, volt olyan kormány – a Fidesz –, amely kisebbségben kormányzott, csak előbb elfogadtatta két évre a költségvetést, majd megszabadult a kisgazdáktól.

Nógrádi Zoltán (Fidesz):
Meglepetés nem ért, bár a magyar politikai életben mindennek lehet esélyt adni, így kicsit bíztam a józan politikai döntéshozatalban, abban, hogy a kormányoldal józanul méri fel az ország helyzetét. Az ország olyan állapotban van, hogy nincs helye a taktikázásnak, világos beszédre volna szükség – ki az, aki tudja vállalni a kormányzást, s ki az, aki nem képes erre a biztos többség hiányában? Az MSZP és Gyurcsány Ferenc láthatóan minden árat megadna az SZDSZ-nek azért, hogy visszatérjen a koalícióba.

Szerettük volna megkérdezni Lázár Jánost, Hódmezővásárhely polgármesterét is a parlamenti szavazásról, ám lapzártánkig nem sikerült utolérnünk az ellenzéki politikust.

Olvasóink írták

 • 11. trainman 2008. szeptember 16. 14:03
  „Nyakó István és Újhelyi István, a szocialisták két képviselője kampánytechnikákról tartott előadást Nagyváradon. Az MSZP szóvivője arról is beszélt, hogy egy voksoláskor ,,minden szavazat számít. Az meg, hogy hogyan szerezzük meg, soha ne derüljön ki." A másik trükknek azt tartja: ,,ellenséget kell keresni, ha nincs, akkor démonizáljunk valakit, mert ma már csak ettől mennek el az emberek voksolni".Ezt mondta a két Mszp-és politikus Erdélyben,meg még pár érdekes dolgot.Lassan végük lesz,mert egyre kevesebben hisznek nekik.Persze,próbálkoznak még.Lesz még Magyar Demokratikus Charta,roma tüntetéssel egybekötve,pedig először azt mondták,csak véletlen,hogy egy napon tartják!Erre kiderül,majd félúton találkoznak!Érdekes véletlenek vannak!Lesz majd megint balhé,lehet fasisztázni.Totál hülyének nézik a népet,melyet szolgálniuk kellene,nem kihasználni!Egyszer úgyis vége lesz ennek az ámokfutásnak,amit a szocik,és igen,kedves Sándor Klára,a szadeszosok műveltek itt hat év alatt!Lesz majd elszámoltatás!”
 • 10. http://www.erdon.ro/hirek/romania/cikk/oszinte-mszp-s-politikusok-nagyvaradon/cn/news-20080912-03493 2008. szeptember 16. 13:47
  „Hányinger”
 • 9. sandornenei 2008. szeptember 16. 13:31
  „AZ SZDSZ haláltusája. Végük van. Annyi kárt okoztak ennek az országnak, hogy azt le sem lehetne röviden irni. Sándor Klára eddig nem csinált ezért a városért semmit, , hacsak nem Magyar Bálintnak.,ki volt az a marha , aki ezt a nőt támogatta?
  Jobb lene , ha Botka idejében elkülönülne tőlük, mert ez neki is a polgármesterségébe kerülhet.Itt is szakitani kell a szadesszal , még időben, az egész város egyik rákfenéje, hogy lógnak az mszp-én.Megbuktattak már egy miniszterelnököt, utána a parlamenti elnököt, most megint miniszterelnököt akarnak buktatni, meddig lehet ezt tűrni. A farok csóválja a .....”
 • 8. Új Kolompár Rómeó 2008. szeptember 16. 11:07
  „7. hozzászólás mugri 2008.09.16. 10:37

  A leirasom termeszetesen erosen ironikusan ertendo, amennyiben ez nem derult volna ki egyertelmuen szamodra.”
 • 7. mugri 2008. szeptember 16. 10:37
  „Új Kolompár Rómeó tahoszegediek.fw.hu 2008.09.16. 07:08
  Hátté rómejó a té nyevödre sé kőő dzsípíessz vagy mifenéjje, hogy mögtalájja a flettó alfelit, aza té júllijád, he-he”
 • 6. tora 2008. szeptember 16. 09:43
  „Sándor Kláőra mondjon le, mint Gegessy tette! A szavazók nem arra szavaztak 2006-ban, amit ma csinálnak!”
 • 5. hu 2008. szeptember 16. 08:46
  „A nyilatkozók közül ,egyedül Nógrádit tartom embernek! Igazán indulhatna Szegeden polgármester jelölésen.”
 • 4. rade 2008. szeptember 16. 08:11
  „A féleszűek nyilatkozata nem mond semmit üres szószátyárság.”
 • 3. Új Kolompár Rómeó 2008. szeptember 16. 07:08
  „Mivel az a vád ért, hogy szélsőséges vagyok, így jómagam is megújulok, valahogy úgy mint a nagy vezetőink, akik eképpen gondolkodnak:

  "Az MSZP parlamenti frakciója az utolsó pillanatig kitart a pártelnök-miniszterelnök mellett - írja a Népszabadság. A lap szocialista forrásokból úgy értesült, hogy nem készült olyan forgatókönyv, amely ne Gyurcsánnyal számolna.
  Más források azonban emlékeztetnek rá, hogy ha "fordul a kaleidoszkóp", akkor a párt is gyorsan változtathat álláspontján, ahogyan ezt korábban Medgyessy Péter menesztése, vagy a saját főpolgármester-jelöltek visszavonásánál tette."

  Én is gyorsan változtattam álláspontomon és hiszek is abban, amit mondok, írok.

  ------------------------------------------

  A temahoz: vegre folytatodhat, vagy kezdodhet a nyugodt politizalas, az orszag felemelese. Mert ez a kormany mar eddig is bizonyitott, egyensulykozeli helyzetbe hozta a koltsegvetest (az, hogy meg mindig 3%-nal nagyobb a hiany, az mindegy most, higgye el mindenki, hogy igy van), azt a koltsegvetest, amit nem ok, hanem meg a csunya Habsburgok, tatarok, Matyas kiraly tolt el.

  Az meg teljesen jogos felvetes, hogy nehogymar ok talaljanak ki programot, hanem minden mas part, mert ok olyanok, hogy mindent elfogadnak, ami mashonnan jon.

  Bizonyitottak az elmult evekben, hogy hogyan kell kreativan ujabb adokat, elvonasokat (mar megint felrebeszelek! kozos felelossegvallalast!) csinalni. Mindezt csakis a mi erdekunkben.

  Tudjuk azt is, hogy az inflacio alacsony erteken allandosult, minden pillanatban 2 ev mulva lesz 3% koruli.

  Sokan mondjak, hogy a kormanyban 95%-ban balf@x bologato janosok es 5%-ban ultrakemeny maffiozok vannak. Ebbe a korbe bele szoktak venni magat a miniszterelnokot es a penzugyminisztert is! Felhaborito! Ezek az emberek faradsagot nem kimelve ertunk, az orszagert dolgoznak.

  Sajnos mar regen esett szo a szinte aron alul, majdhogy keresztyeni szeretetbol keszitett 200millios honlaprol, amivel szinten csak nekunk akartak kedveskedni.

  Az meg egyenesen termeszetes, hogy a valoban raszorulokat (nem a kemenyen dolgozo, de keveset kereso, 1-2 gyermeket nevelo emberekere gondolok, mert aki dolgozni tud es akar, az igy jart) meg jobban kell segiteni, penzelni. Mi az, hogy a segelyert dolgozzon valaki! Az segely, nem munkaber!

  Jobban meg kene erteni a kisebbsegek kulturajat is, mert hamarosan mi magunk leszunk a kisebbseg es akkor majd mi sirankozhatunk, hogy a csunya tobbseg minket mindig csak bant. Gondolkozzunk!

  Akit ezek a tenyek nem gyoztek meg, azok mind-mind csak izombol, indulatbol beszelnek.”
 • 2. LukSzusz 2008. szeptember 16. 07:06
  „Mit vártatok egy posztkommunista-zsidó-homokos korrupt bandától!!!!!!!!!”
 • 1. mai 2008. szeptember 16. 05:50
  „Az még elmegy az MSZP-s nyilatkozóktól, hogy ma sem értik a parlamenti demokrácia intézménye törvényszerűségeit és az ellenzéktől várják állandóan a jobbító ötleteket, de Sándor Klára nyilatkozatában van a csúcs, miközben kiírták (vagy kiírják? Vagy visszaírják?) magukat a kormányból 6 (hat!) év együtt kormányzás után: "Más kormányok is voltak már nagyon népszerűtlenek a saját ciklusuk kellős közepén" Ők most melyik ciklusok közepén vannak kormányon?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Táppénzen az elítélt jegyző

Domaszék - Gulácsiné Somogyi Ilonát pénteken a Szegedi Városi Bíróság elsőfokú ítéletében – négy év próbaidőre felfüggesztve – két év börtönbüntetésre ítélte, hivatalától pedig öt évre eltiltotta. Tovább olvasom