Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Megyék találkozója Ópusztaszeren

A megyék fölvállalják a vidéki társadalom, a közösségek és emberek védelmét, legyen szó iskolákról, kórházakról, patikákról vagy a megszüntetésre ítélt vasutakról...
A megyék fölvállalják a vidéki társadalom, a közösségek és emberek védelmét, legyen szó iskolákról, kórházakról, patikákról vagy a megszüntetésre ítélt vasutakról; erről, a megyék hatáskörének védelméről és az önkormányzati feladatok ellátásához szükséges források biztosításáról fogadtak el közös nyilatkozatot szombaton Ópusztaszeren a megyei önkormányzatok vezetői.

A Magyarországi Megyék V. Országos Találkozóján Ódor Ferenc, a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke azt mondta, a feladatok finanszírozás nélküli átadása az önkormányzatokat tartalékaik felélésére kényszeríti, eladósodásukhoz vezet. A jelenlegi kormányzati politika az államadósságot áttolja az önkormányzatokra – közölte az elnök. Ha a jövőben is olyan mértékben alulfinanszírozottak lesznek, mint az idén, csökkenteni kell az ellátások színvonalát vagy további elbocsátások lesznek – szögezte le sajtótájékoztatóján Ódor.

A nyilatkozatot csak Sós Tamás Heves megyei elnök nem írta alá, aki a 19 megyei vezető közül egyedül szocialista. Azt mondta, nem a szakmai érdekképviseletre koncentrál a nyilatkozat, hanem kormányellenes kritikát tartalmaz.

Mind a 19 megyei vezető támogatta viszont, hogy alapítványt hozzanak létre a Feszty-körkép megmentésére és az Ópusztaszeri Nemzeti Emlékpark fejlesztésére – jelentette be Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke. Mint már megírtuk, Horváth Gábor, a park új igazgatója korábban bejelentette: a körkép épülete felújításra szorul, a tetőzet rossz állapotban van, egy vihar bármikor tönkreteheti az emlékpark fő attrakcióját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb súlyos baleset a 43-as főúton

Fának ütközött egy BMW szombaton reggel a 43-as főúton, a sofőr a roncsba szorult Tovább olvasom