Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Megzavarta egy férfi az Abigél bemutatóját

Szeged - Egy rövidnadrágos, fekete pólós férfi váratlanul komótosan besétált a színpadra az Abigél pénteki szabadtéri világpremierjén a Dóm téren.
Váratlan esemény szakította félbe pénteken késő este az Abigél című musical szabadtéri világpremierjét a Dóm téren: a szünet után nem sokkal, a második felvonás elején rendezői jobbról egy rövidnadrágos, fekete pólós férfi komótosan besétált a színpadra. Épp a Gina szerepét alakító Vágó Zsuzsi és a matulás lányok jelenete ment, a színészek döbbenten abbahagyták a játékot. Láthatóan nem akartak hinni a szemüknek. A férfi egy papírlapot lobogtatott a kezében, nem lehetett tudni, hogy mit akar. A színpad bal széléről a Kalmár tanár urat alakító Homonnay Zsolt, a jobb oldalról Herczeg Tamás fesztiváligazgató sietett a színpadra, végül utóbbi - miután néhány szót váltott vele - dulakodás nélkül, nyugodtan lekísérte a férfit a nézőtér mellé. Közben a közönség egy része nevetett, mások háborogtak, hogy hol vannak ilyenkor a biztonsági emberek. Mindez gyorsan történt, a musical előadása csak egy-két percre állt le, amint lekísérték a színpadról a férfit, a szereplők azonnal ott folytatták a játékot, ahol abbahagyták.

– Mindenekelőtt elnézést szeretnék kérni a nézőktől, akiknek a szórakozását megzavarták, és a művészektől is, akiknek a produkcióját leblokkolta ez a nem várt helyzet - mondta portálunknak Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója éjjel, a premier után. – Egyértelmű mulasztás történt, a Szegedi Szabadtéri Játékok biztosítását közbeszerzésen elnyert biztonsági cég nem teljesítette a kötelezettségét, hiszen nemcsak a fesztivál területére jutott be az előadást megzavaró férfi, hanem még a színpadra is. Viszonylag hosszú idő telt el, hiszen jómagam a páholyból mentem fel a színpadra és kísértem le. A biztonsági cég vezetőjét szombatra behívtam az irodámba. Kezdeményezni fogom a szerződés fölbontását, és egy másik biztonsági céggel kívánom folytatni az idei szezont.

Herczeg Tamás elmondta: a színpadra feljutott férfi pszichiátriai kezelés alatt állt, még a karszalag is rajta volt, és a kezében a zárójelentését tartotta. A fesztiváligazgató úgy hallotta: péntek este háromszor vitték be a férfit a pszichiátriára, az utolsó alkalommal a betegszállító autóból a piros lámpánál ugrott ki, így szökött meg. Szerencsére semmiféle agresszivitást nem mutatott, Herczeg Tamás kérésére azonnal elhagyta vele a színpadot.

- Úgy érzem, a fesztiválra felkészültünk, a kiélezett helyzetekről a rendészeti főigazgatóval is tárgyaltunk, de most nem ilyen helyzetről volt szó, hanem egy beteg emberről és a felelőtlen munkavégzésből fakadó kellemetlenségről - fogalmazott Herczeg Tamás, aki arra a kérdésre, hogy hogyan lehet garantálni, hasonló eset a jövőben ne fordulhasson elő a szabadtéri előadásain, így felelt: - Ez most sem fordulhatott volna elő, ha a biztonsági szolgálat megfelelően látja el a munkáját, hiszen a beléptető kapuknál és a színpad két szélén is posztolnak biztonsági emberek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Roma gyerekek ültek rendőrautóba

Roma családi napot rendezett a Szeged–Csanádi Egyházmegyei Karitász pénteken a szegedi Mátyás király téren a szegedi rendőrséggel együttműködésben. Tovább olvasom