Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Mehmet Karcsi végül az apját választotta

Szeged - Hiába találkoztak Mehmet Karcsi szülei, hiába mondta azt a kisfiú, hogy az édesapjával szeretne élni, egyelőre semmi nem változott. Bogosné Papp Edina és Mehmet Tüysüz még nem állapodott meg gyermekük jövőjéről.
– Apukámmal szeretnék Törökországban együtt élni – mondta két napja édesapja, Mehmet Tüysüz jelenlétében Mehmet Karcsi az édesanyjának, Bogosné Papp Edinának.

A kisfiú szegedi édesanyja a múlt héten csütörtökön, két nappal felmentésük és a Szabadkai Kerületi Börtönből történt kiszabadulásuk után jelentette be, hogy fiára bízza a döntést, a török férfival közös, 11 éves gyermekük mondja meg, kivel szeretne együtt élni.

Mehmet Karcsit egyébként még mindig (már több mint egy hete) a Szegedi Tudományegyetem új klinika gyermekpszichiátriáján kezelik, a fenti, tőle idézett mondat is ott hangzott el.

Miután kijött a börtönből, Edina fiára bízta a döntést.
Fotó: Segesvári Csaba

A gyermek édesanyja hazatérésük óta folyamatos gyógykezelésre szorul. Az asszony részben a fia választása, részben pedig a szabadkai börtönben kapott rendkívül erős nyugtatók máig tartó hatása miatt fordult pszichiáterhez. Az asszony egészségi állapota azonban még nem igényel állandó orvosi ellátást és folyamatos felügyeletet.

Nem haragszik a fiára

Bogosné Papp Edina naponta látogatja a fiát. Gyermekének többször elmondta, hogy nem haragszik rá, és nagyon szereti. (A szabadkai bíróságon – informatikus szakértőkre hivatkozva – elhangzott, hogy a Bogos házaspár autójába – az apa felbujtására – Mehmet Karcsi tette a kábítószert.)

Bár a kisfiú döntött, szülei még semmiben nem állapodtak meg. A megegyezést számos körülmény nehezíti, többek között az is, hogy Mehmet Tüysüzék nem ülnek le tárgyalni az asszony ügyvédjével, Krémer Zsuzsával, mire Bogosné Papp Edináék úgy döntöttek, ők meg az apa ügyvédjét, Buda Sándort nem fogadják el.

– A kialakult patthelyzetben felkértük az Egymásért, Egy-Másért Alapítványt, hogy közvetítsen, erre néhány napon belül sort kerítünk – mondta Bogosné Papp Edina. Ezt Mehmet Tüysüz elfogadta.

A megállapodás nem lesz könnyű, Mehmet Karcsi édesanyja ugyanis közös szülői felügyeletet szeretne, ami jogilag lehetetlen. Az asszony ráadásul attól tart, hogy az apa a bírói döntés után azonnal elhagyná az országot, ami pedig lehetséges. Mehmet Tüysüz arra is rá akarja venni Bogosné Papp Edinát, hogy fiuk nevét változtassák meg, a Karcsit (Károlyt) „töröljék", de ettől az asszony elzárkózik.

– Nekem változatlanul az a célom, hogy megállapodjunk. Edina egy hete az egész országgal közölte, hogy tiszteletben tartja fiunk döntését, ha Memi bárhol velem akar élni, nem akadályozza meg – mondta Mehmet Tüysüz.

Bogosék jogerősen szabadok

– A Szabadkai Kerületi Főügyészség nem nyújtott be fellebbezést Bogos Attila és Bogosné Papp Edina szabadlábra helyezése miatt, így az jogerőre emelkedett – tájékoztatta lapunkat a Szabadkai Kerületi Bíróság szóvivője, Jelena Bogovac. A szóvivő azt is elmondta, hogy a felmentő ítélet ellen még fellebbezhet az ügyészség, mivel arról az első fokú ítélet kézhezvételétől számított 15 napon belül kell döntenie.

Olvasóink írták

 • 20. narvál 2008. február 13. 11:44
  „Az összes vélemény közül "kriki"-é a legjózanabb. Valóban, hogyan sétálgathat ez a török férfi büntetlenül Magyarországon ide-oda? Hogy ennyit ír a Délmagyar róluk? Felhívja a figyelmet, milyen következménye lehet annak, akik mohamedánokkal keverednek! Náluk hagyomány a vérbosszú, nemzedékekre visszamenőleg! Ez nem regény, hanem valóság még mindig, és erre kell is, hogy felhívja a polgárok figyelmét a napilap, jól be kell sulykolni a naiv magyar lakosságnak, hogy nem mind arany, ami idegen!
  Jól tenné ha végre lemondana a fiáról, mert az a fiú már csak ártani fog neki, Megfertőzte az apja agresszív nőgyűlölettel! Ebből a fiú ha kigyógyulna, szívesen olvasnék róla 100 cikket!”
 • 19. kölök 2008. február 11. 00:12
  „Hála az Égnek, hogy válaszott. Mostmár hátha nem hallunk felőlük többet!”
 • 18. Én 2008. február 09. 15:20
  „Én meg azt nem értem, hogy ha az anyuka nyilvánosan azt nyilatkozza, hogy bármi legyen is Karcsika döntése, ő tiszteletben fogja tartani, akkor most miért szab feltételeket? Emberileg megértem őt (nem lehet könnyű feldolgozni, hogy az évekig tartó cirkusz a gyerek hazahozataláért tejesen felesleges volt), de ezzel szerintem többet árt a gyerekének, mint használ. Engedje el Karcsikát, menjen az a gyerek vissza az apjával Törökországba, és nyugodjon már meg végre mindenki. Majd ha Karcsika felnő, eldönti, kivel akar találkozni és kivel nem. Ha akkor sem kér az anyukájából, abba is bele kell törődni.”
 • 17. kriki 2008. február 09. 15:11
  „Egy dolgot nem értek a török apukát mért nem büntetik meg????El lopja saját gyerekét,Kicsempézi az országbol,Hamis utlevelet csináltat neki.Hónapokig bujtatja.Iskolába nem járatta.Az összes birosági tárgyaláson se jelent meg.Be jön Magyarországra és éli világát mint ha semmi se történt volna.Utána büncselekvénybe keveri a saját fiát,Börtönbe jutatja volt feleségét!!!!Ha én a felét követtem volna el már rég a börtönbe lennék.EZ CSAK NEKEM FURCSA VAGY MÁSOKNAK IS????”
 • 16. Mérges 2008. február 08. 21:10
  „Én tavaly nyár óta a török apukával szimpatizálok, és alig várom,hogy Törökországba vihesse a gyereket.Mióta összejött az Egymásért alapitvánnyal az anyuka, azóta elvesztette az együttérzésemet.
  Nagyon akarnoknak tartom ŐT./KI HA Ő NEM?/”
 • 15. katika 2008. február 08. 20:54
  „Akkor ne olvassátok! Engem igenis érdekel, hogy mi történik négy éve ebben az ügyben, miért nem oldódik meg egy szimpla gyermekelhelyezés, és a hivatalok a szülőkkel együtt önös érdekeiket nézik.”
 • 14. maci52 2008. február 08. 20:32
  „Ez aztán a hír,a CNN élőben sugározta, a BBC csak felvételről,mert nem bírta a jogdíjakat fizetni.Valami Cameron nevű ürge napok óta bebocsájtást vár 24 részes színes,szélesvásznú magyarul beszélő ügyben.”
 • 13. Franz 2008. február 08. 18:58
  „Ez az egész történet velük kapcsolatosan, már kezd unalmassá válni.”
 • 12. Moon 2008. február 08. 18:16
  „Tényleg csak erre futja a DM-nak? Ennyire nincs mivel megtölteni az újságot? Már a vízcsapból is a Mehmet gyerek folyik. Úgy gondolom volna ettől sokkal fontosabb téma amiről írhatna az újság.”
 • 11. egal 2008. február 08. 17:55
  „Egy idegroncs lesz ez a szegény gyerek felnőtt korára.”
 • 10. czegus 2008. február 08. 12:41
  „Kaukázusi krétakör. Az igazi anya elengedi az édesgyermeke kezét. Hát vigye a török, én biztos vagyok benne, hogy az apa felhasználta a fiát. De emlékeztek a repülőtéri jelenetre, amikor az anya megpuszilta a fiát, az elhúzódott és utána erős kézmozdulattal letörölte a puszit, én már akkor azt mondtam ennek semmi értelme. Megint csak a vívódás, nyöszörgés. Edina megint megonndolta magát. Szerintem ha most elengedné, hét év után visszakapná. Bár ahogy a törökök a nőket semminek sem nézik. Edina neked mondom, Karcsika apja nagyon elszánt. Szép napot.”
 • 9. mandy 2008. február 08. 12:02
  „attis! komolyan úgy gondolod, hogy a gyerek tudatában volt annak mit tesz? szerintem önmagától biztos nem jutna ilyen az eszébe: az apja utasította erre. állítólag.
  nekem úgy tűnik gyűlöli az anyját: boldog volt kint az apjával: a nő meg fogta és hazarángatta, eltiltotta az apjától, aki az életét adta volna érte...
  bár lehet, hogy az apától való félelemből tette mindezt...
  eléggé mocskos egy sztori: az igazságot úgysem tudjuk meg és nem is érdekes. tudod nagy különbség van az igazság és a médiában elhintett igazság között.”
 • 8. attis765 2008. február 08. 11:07
  „lakos!
  Te miről beszélsz?!Ő nem vádolta,hanem megnevezte a fiát,mint a cselekmény elkövetőjét-hozzáteszem 100%-os biztonsággal,mivel meg lett a felvétel.Magyarán csak formalitás volt az egész..Talán a "szegény" gyereket sajnálod,aki 11 évesen-abszolút tudatában annak,hogy mit cselekszik-az anyját börtönbe csukatja?!Örüljön a gyerek,hogy az anyja szóba állt vele,ha már itt tartunk...
  Látom "képben vagy" a témával kapcsolatban,de fröcsögni azt tudsz...”
 • 7. dodoka 2008. február 08. 10:37
  „dodo, én tudom, libamájat, heringgel spékelt harcsát, orosz pezsgőt, kaviáert, halvát, teát, kakaót, tejet, kekszet”
 • 6. dodo 2008. február 08. 10:29
  „6-8 cikket kéne írni a Hős Anya és pszihiáter találkozásairól is!
  Nem tudja valaki, mit vacsorázott tegnap Edina?”
 • 5. lakos 2008. február 08. 09:30
  „Meg lesz az a 75 cikk. Addig nem hagyják abba, míg nem lesz ünneplésre okot adó kerek szám.Megmondta a gyerek mit akar, akkor hagyja már az anyja békébe.Nem csoda,hogy gyógyszer kell arifkének,még van pofája azután,hogy a fiát bevádolta meg is látogatni,és azt mondani szereti.Lőjjék má fel az űrbe,de az újságiroval együtt,akinek ez a rifke a legnagyobb problémája.”
 • 4. if 2008. február 08. 08:17
  „A Forszájt szaga sorozat valóságos kölni illatfelhő volt e sorozat bűzéhez képest. Kell ez nekünk?”
 • 3. VIVAcsávó 2008. február 08. 08:05
  „Már csak 7 évet kell kivárnia mehemedéknek, hogy a srác nagykorú legyen és mehetnek ahová csak akarnak. remélem viszik magukkal edinát is. Attol tartok ha ittmarad, kitalál egy ujabb teleregényt, hogy a szeretett lapunkat megmentse.”
 • 2. imre 2008. február 08. 07:48
  „Amint a cikkben olvasom, több újabb kibogozandó csomó keletkezett a sztoriban. Nincs vége a regénynek.”
 • 1. Gábor 2008. február 08. 06:31
  „Végre!!!

  Remélem ezzel vége a történetnek, és soha nem jelenik meg a lapban többé, ez a szánalmas bulvár-családregény.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idősek: aranykor vagy nyomor?

Szeged - Minden harmadik Csongrád megyei lakos nyugdíjas. Az arányok egyre romlanak, a szépkorúak létét meghatározó folyamatok tíz éven belül kezelhetetlenné válhatnak. Tovább olvasom