Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Meitar-koncert a zsinagógában

Az izraeli kulturális hónap apropóján holnap az izraeli Meitar együttes koncertezik a szegedi új zsinagógában, vasárnap pedig Aya Admon Mayzels izraeli festőművész olajképeiből nyílik tárlat a TIK-ben.
Az izraeli kulturális hónap rendezvénysorozatban holnap az izraeli Meitar együttes koncertezik a szegedi új zsinagógában. A fiatal tehetségeket felvonultató, különleges, kortárs izraeli zenét bemutató kamarazenekar klarinétja, fagottja, hegedűje, csellója és zongorája 19.30-tól csendül fel. A rendezvényt szervező Szegedi Magyar–Izraeli Baráti Társaság, Szegedi Zsidó Hitközség, Izrael Állam Tiszteletbeli Konzuli Képviselete és az Alapítvány a Szegedi Zsinagógáért ekkor adja át a Szegedi Zsidó Hitközség 2007. évi Löw Lipót-emlékplakettjeit is.

A kulturális hónap vasárnapi rendezvényén már a vizualitás kerül előtérbe: az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban 15 órakor megnyílik Aya Admon Mayzels izraeli festőművész kiállítása, „Dragonfly Gotya! – Szitakötő elkaplak!" címmel. A Tel-Avivban, Bonnban, Budapesten, Krakkóban is kiállító művész 2004 és 2006 között született olajfestményeit hozza Szegedre. A kiállítást dr. Kozma József országgyűlési képviselő, a parlament Külügyi Bizottságának alelnöke nyitja meg, a művészt pedig Tandi Lajos újságíró, a Szeged című folyóirat főszerkesztője mutatja be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hárman még Orbán levelét várják

Lázár János tegnap közleményben tudatta szerkesztőségünkkel, hogy a Fidesz vezetése… Tovább olvasom