Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Melegség önt el jól és gyorsan

„A szánkó nem megy magától. Úgy látszik, egyetlen szánkó se élvezi önállóan a csúszkálást" – állapítja meg a falusi fiú Podmaniczky Szilárd új novelláskötetében.
„A szánkó nem megy magától. Úgy látszik, egyetlen szánkó se élvezi önállóan a csúszkálást" – állapítja meg a falusi fiú Podmaniczky Szilárd új novelláskötetében. Az Idegpályáim emlékezete című könyvet csütörtökön este hétkor mutatják be a szegedi Grand Caféban. A kötet az esteken és a www.podmaniczky.com internetcímen rendelhető meg.

Podmaniczky olvasója a döntő pillanatokban ismer magára, máskor melegség önti el, mint a papírsárkány készítése közben. „Kezembe vettem a körömollót, ráhúztam az ujjamra, hogy díszeket vágjak az archoz, és ezzel a mozdulattal leültem a fűbe. Melegség öntött el, jól és gyorsan, azt hittem, rám tört a boldogság. De nem addig volt az. Tövig fúrtam combomba az ollót." A Rettentő Mikulás című szövegben pedig a mikulás búvárruhában próbálja elzárni a forró vizes csapot, közben a szán rénszarvasostul lecsúszik a völgybe. Aztán kiderül, hogy mindezt egy gyerek képzeli, aki azon tűnődött, miért késik a Mikulás. Mintha mindnyájan egy csendes, szemlélődő gyerek képzeletében élnénk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Varasdi Gyula az Exover tartozásáról

Varasdi Gyula megkereste szerkesztőségünket, hogy elmondja: semmi köze a szegedi Exover Kft.-hez,… Tovább olvasom