Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Memóriabajnok nyomozók

Négy szegedi is erősítette a nyomozók csapatát a szombati Nagy Memóriatesztben, melyet végül meg is nyertek. Az Ország Tesztje című sorozat legújabb darabja véleményük szerint egyáltalán nem volt nehéz, jó buliként emlékeznek rá.
A szerény szegediek: Repka Renáta, Bernáth Krisztina, Bárány Zoltán és Aradi Andrea. Szerintük könnyű kérdéseket kaptak. Fotó: Karnok Csaba
Szombat este ismét tesztelt az ország: az RTL Klub képernyője előtt ülők ezúttal a memóriájukat tehették próbára. Ahogyan azt korábban az IQ, vagy éppen a KRESZ-teszt alkalmával már megszokhattuk, a sztárvendégek mellett öt csapat, öt szakma képviselői ültek a stúdióban, akik a helyszínen, nyomógombok segítségével játszottak. A taxisok, a diákok, a titkárnők és az orvosok mellett a nyomozók is lehetőséget kaptak. A rendőrségi dolgozókról az adás végére kiderült: ők rendelkeznek a legjobb memóriával.

A csapatot négy szegedi nyomozó is erősítette: Bárány Zoltán bűnügyi főellenőr és Bernáth Krisztina gazdaságvédelmi főnyomozó a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságról, valamint Aradi Andrea és Repka Renáta, a Szegedi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának nyomozói. A három nyomozónő – Renáta buzdítására – együtt jelentkezett az e-mail-ben érkező felhívásra, Bárány Zoltán tőlük függetlenül. Így fordulhatott elő, hogy szinte az utolsó pillanatban szereztek arról tudomást: együtt tesztelik majd a memóriájukat.

Nem mindig jutottak egyezségre

Bár a játék hosszú volt, a szegedi nyomozók szerint nagyon jó volt a hangulat – főleg az ő csapatuknál. – A hangulatfelelős már az elején megjegyezte: velünk nem lesz sok munkája – mesélte Andrea. A reklámidőket, mivel a stúdiót nem hagyhatták el, a feladatok megbeszélésével töltötték. Nem mindig jutottak egyezségre. Az Indul a bakterház című film részletéből például a társaság egyik fele kék kockás, a másik valami teljesen más mintázatú bögrére emlékezett – teljes bizonyossággal.

A csapatok már délután 6-kor beültek a stúdióba, hogy tartsanak nekik egy kis eligazítást. A szegedi nyomozók elmesélték: ennek részeként körbeadtak egy rágógyűjtő poharat, a műsor készítőinek ugyanis feltűnt, hogy szinte mindenkinek van a szájában. Ez nem mutatott volna túl jól a képernyőn, mint ahogy az sem, ha valaki időközben elfeledkezik magáról, és unott képet vág. Erre is előre felhívták a figyelmüket.

– Ez a veszély nem fenyegetett, hiszen egyáltalán nem látszottunk – mondta Bárány Zoltán. – A kisfiamnak is utólag, videón tekertük vissza és merevítettük ki azt a nagyjából egy kockát, amin úgy ahogy felismerhető voltam.

Összességében a nyomozók nyújtották a legjobb teljesítményt. A szerény szegediek szerint azért, mert könnyű kérdések voltak. Bár egyéni eredményükről nem kaptak tájékoztatást, mindannyian biztosak benne, hogy a 60 kérdésből több mint ötvenre jól válaszoltak. Erre pedig nem csak ők büszkék: holnap az igazságügyi és rendészeti miniszter, valamint az országos rendőrfőkapitány gratulációját fogadják Budapesten.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már régóta ingyen ügyelnek

Három hónapja nem kapnak fizetést a szegedi központi ügyeletet ellátó háziorvosok, valamint… Tovább olvasom