Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 11°C Még több cikk.

Menetrend - pár kattintásra

Csongrád megye, Magyarország - Ma már okostelefonnal a zsebünkben bárhol böngészhetjük az országos vagy a helyi menetrendeket, mielőtt buszra, vonatra szállnánk. Összegyűjtöttük azokat az oldalakat, ahonnan informálódhat az utazó.
 Okostelefonra

A katalógusok ideje lejárt: több, okostelefonra letölthető program is segít az információszerzésben, ilyen például a Vonatinfó nevű alkalmazás vagy a Menetrendek.hu mobilalkalmazás. Utóbbinál buszra és vonatra is kereshetünk. A szegediek a helyi közösségi közlekedésről (busz, troli, villamos) a Szegedi menetrend elnevezésű alkalmazás telefonra telepítésével tájékozódhatnak. Aki az utóbbit nem szeretné letölteni, de van mobilinternet a készülékén, a böngészőben a mobil.szkt.hu címen is megtudhatja, mikor indul a szükséges helyi járat.

„Ritkán utazom helyközi busszal, de előfordul, hogy például Szentesre, Vásárhelyre megyek. Ilyenkor szeretem már előre eltervezni az indulás idejét, az út költségét, de a DAKK Zrt. internetes oldalán lévő menetrendet nem tartom eléggé részletesnek. Használjam inkább a régi, Tisza Volán weboldalon lévő menetrendi keresőt?" – érdeklődött egy szegedi olvasónk.

„Az utastájékoztatási rendszerek internetről, weboldalon keresztül, valamint mobiltelefonról is elérhetők: magyarul, angolul, és a gyengén látóknak egyaránt olvasható módon. Az internetes weboldal címe: xmap.dakk.hu. Ez egy térképes utazástervező program, amely valós idejű adatokat tartalmaz. Az autóbuszokról a valós idejű adatok folyamatosan érkeznek, látni lehet, hol tart éppen, van-e eltérés a menetrendhez képest. Rá lehet keresni a megállóhelyre, meg lehet nézni, milyen csatlakozások, átszállási lehetőségek érhetők el az adott megállóból" – tudtuk meg a DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt.-től.

Az ontime utastájékoztatás egy applikáció, amit mobiltelefonra készítettek el, elérhetősége ontime.dakk.hu és az adott megálló induló és érkező járatait jeleníti meg. A rendszer beazonosítja a telefon helyét és a legközelebbi megállóra kínál fel információkat.

Akiket kérdeztünk, többen a www.menetrendek.hu oldalt tartják a kiindulási pontnak, ahol egy helyen érhető el a Volán-, MÁV-, GYSEV-, BKK- és MAHART-menetrend. A MÁV-nak korábban az elvira.hu címen volt a menetrendje, ez ma is aktuális, de automatikusan átvisz a www.mavcsoport.hu oldalra, ahol kezdődhet a keresés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Számítógépek ajándékba

Összesen 137 használt, de működő számítógépet és informatikai eszközt adományozott az EDF DÉMÁSZ. Tovább olvasom