Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Mennyi a jó fizetés?

A Profesia cég új szolgáltatással jelent meg az on-line munkaerő-hirdetési piacon. Merces fizetési felmérés néven indította el új honlapját, azzal a céllal, hogy aktuális információkat közöljön az egyes pozíciókban elérhető jövedelmekről Magyarországon.
A Merces internetes portál nevében is magáért beszélt, a szó ugyanis latin eredetű, jelentése: fizetés, bér, juttatás. A fizetési felmérés nemcsak álláskeresők, hanem a munkaadók számára is fontos és hasznos. Utóbbiaknak megkönnyíti azt a döntést, hogy egy adott pozícióban milyen fizetést kínáljanak. Továbbá azok is összehasonlíthatják a bérüket az átlagos fizetésekkel, akik különböző beosztásokban dolgoznak. A honlap egyik nagy előnye, hogy a felhasználóknak nem kell regisztrálniuk – emelte ki Dalibor Jakus ügyvezető igazgató. A szolgáltatás anonim és bárki számára hozzáférhető a www.merces.hu címen.

A honlap minden látogatója könnyen és gyorsan megtudhatja, hogy keresete megfelel-e a felmérés során felhasznált, az adott pozícióban és régióban elérhető fizetésnek. Ha a honlapra látogató szeretné összehasonlítani a bérét, akkor csak egy rövid űrlapot kell kitöltenie. Ezen célszerű megadni az iskolai végzettségét, nemét, a régiót, ahol dolgozik, az idáig elért fizetésének összegét, illetve a pozíciót, amelyet éppen betölt, valamint rövid információt munkaadójáról. Az eredmény azonnal látható: a program segítségével azonnal megtekinthető a megadott kritériumok alapján elvégzett összehasonlítás. Az eredmény grafikus formában is megjelenik, kinyomtatható és el is menthető. A fizetési felmérés gyors és egyszerű módja annak, hogy valaki megtudja, az általa betöltött pozícióban milyen az átlagos jövedelem.

A Merces abban különbözik más, hasonló jellegű felmérésektől, hogy három forrásból merít. A közvélemény-kutatásban megkérdezettek véleményén kívül szempont a  Workania állásportál adatbázisából a munkaadók által az állásajánlatokban felkínált bér, illetve az álláskeresők által elvárt jövedelem is. Működik a szlovák és a cseh fizetési felmérésrendszer is. Azoknak, akiket érintenek a jövedelmek ezekben az országokban, érdemes meglátogatniuk a a www.merces.sk és www.merces.cz internetes portálokat.

Lapcom-érdekeltség: Workania.hu

A workania.hu egy olyan internetes portál, amely hazai és külföldi álláshirdetéseket tartalmaz. Jelenleg több mint 900 ajánlat olvasható a honlapon. A teljes adatbázis, amely a regisztrált cégek számára érhető el, több mint tízezer önéletrajzot tartalmaz. A portálnak naponta 9000 látogatója van. Minőségi szolgáltatásai rendkívül sokrétűek – az álláskeresők és munkaadók számára egyaránt. Cégek számára két fő lehetőséget kínál: az állásajánlat megjelentetését, valamint közvetlen keresést az önéletrajz adatbázisban. Érdemes megemlíteni az önéletrajzszűrőt, amelynek segítségével pontosítható elvárás a jelentkezővel szemben, és automatikusan, e-mailben kaphat értesítést a megfelelő jelöltekről.

A www.workania.hu Magyarországon tavaly augusztusban kezdte meg működését, egy nemzetközi internetes álláskereső portál ágaként. Az üzemeltető cég tulajdonosa lapkiadónk, a Lapcom Kft., amely a brit média társaság, a Nortcliffe International leányvállalata. Többéves tapasztalat az európai munkaerőpiacon és a már említett honlap rendkívüli sikere arra ösztönözte tervezőit, hogy más országokban is elindítsanak egy hasonlóan szolgáltatást nyújtó honlapot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok szavazóra számítanak a szegedi román főkonzulátuson

Szeged - Egymásnak adták a kilincset Szegeden a román főkonzulátuson a szavazni érkező román… Tovább olvasom