Délmagyar logó

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 16°C | 26°C Még több cikk.

Mennyi pénz lesz a baktói és a petőfitelepi utakra?

Szeged - Baktóban és a baktói kiskertekben sok utca vár burkolatra. Az idei pénz elfogyott, és nem tudni, jövőre mennyi jut javításra.

Mikor aszfaltozzák le a baktói Hegyközség utcát? Már sokszor kérték az itt lakók, hogy legyen végre rendes út; sajnos évek óta hiába – panaszolta levelében Sárközi Lászlóné. – Előbb a csatornázás miatt nem lehetett, majd a vízvezeték cseréje miatt. Azt is megígérték, ha kész lesz a vízvezetékcsere, akkor rendbe teszik az utcát. A nyomvonalat a vizesek valóban betemették és leburkolták, az utca többi része viszont csupa gödör, hepehupa. Ha esik, nagy tócsák, sőt tavak állnak az utcán, sokszor tengelyig ér a víz, a sár. Szárazságban pedig a por nagy. Másodosztályú lakosoknak érezzük magunkat, mivel a környező utcák mind aszfaltosak.

A Hegyközség utcában Horváth István azt is megmutatta, hogy a hétvégén hol, melyik gödröket tömette be törmelékkel, hogy lehessen közlekedni. Hasonló problémával küzdenek a szintén baktói Bor utcaiak, a kiskertek főcsapásán, a Pihenő utcán, és hiányzik a burkolat a Tölgyfa utca végén, a szelektív gyűjtőudvarnál is.

 A Hegyközség utcán egy-egy eső után így kell átugrálni
A Hegyközség utcán egy-egy eső után így kell átugrálni – mutatja Horváth István. 
Fotó: Schmidt Andrea

Biztatót nem tudott mondani a polgármesteri hivatal városüzemeltetési irodavezetője. Molnár László elmondta, amire idén a szűkös költségvetésből futotta, azt megcsináltatták. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. kátyúkeretéből már csak a balesetveszélyes helyeket foltozzák. Nem tudni még, mennyi pénze lesz a városnak jövőre, és milyen feladatokat kell ellátnia, úgyhogy nem lehet tervezni. A tennivalókat már több soron összesítette a szakiroda a közgyűlés szakbizottságának, a képviselőknek és a lakosságnak a kérései alapján. Fontossági sorrendet is felállítottak, de ennél többet tervezni nem tudnak. Pályázatról sem kaptak hírt, az idei – Hont Ferenc utca környékére kért – támogatásból Szeged nem kapott pénzt.

15 millióból idén rendbe tetette az önkormányzat a gyálaréti Pisztácia, Mazsola, Szercsika, Kivi, Mandarin és Birs utca burkolatát, Tompaszigeten a Katica, a Pillangó és a Bodobács utcát, Dorozsmán az Öreghegy-dűlő 1696 négyzetméterét és a Subasa utat, Subasán a Matyparti utat és a Cickafark utcát, Tápén a Szívvirág és a Medveszőlő utcát, valamint a baktói kiskertekben a Kisbaktói utcát és a 31. számú utcát.

A Hegyközség utcát mutatja Horváth István. Fotó: Schmidt Andrea

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Füvesítik és fásítják a szeméttelepeket

Az aszályos nyár miatt nem sikerült a füvesítés és a fatelepítés, ezért határidő-módosítást kért a kivitelező AS Szeged Konzorcium. Tovább olvasom