Délmagyar logó

2019. 05. 19. vasárnap - Ivó, Milán Még több cikk.

Menő verset posztolni: húsvétig elolvashatjuk a szegediek kedvenc költeményeit

Megtelt a szegedi Somogyi-könyvtár üvegajtaja kézzel írt versekkel. A legkedvesebbet, vagy akár saját költeményét bárki kiposztolhatta a bibliotéka ajtajára, falára, lépcsőjére.
A szegedi Somogyi-könyvtár idén is csatlakozott a „Posztolj verset az utcára!" mozgalomhoz. Tavaly a magyar költészet napján több mint 200 versidézet került ki a Dóm téri bibliotéka falára. Ezzel a posztolj.hu oldalon a tagok közül a szegedi könyvtár bizonyult a legjobbnak.

A hagyomány idén is folytatódott. Sőt, nem csak József Attila születésének évfordulóján várják a verseket: április 25-éig biztosítanak lehetőséget a posztolásra. A könyvtár munkatársai lapokat, filctollakat, versesköteteket is adnak a versek rajongóinak. Sőt, tabletekkel is készültek azoknak, akiknek kedvenc versüknek csak egy-egy sora jutott eszükbe: ők az informatikai eszköz segítségével kikereshették, melyik az a vers.
 
A könyvtár ajtajára posztolták kedvenc verseiket a szegediek - GALÉRIA. Fotó: Karnok Csaba
Csütörtök délelőtt több iskolás is kilátogatott a könyvtárhoz. Az Alsóvárosi Általános Iskola 3. osztályosai nemcsak posztoltak, hanem együtt elszavalták Petőfi Sándor Füstbe ment terv című versét.

– Sokan saját költeményüket hozták és ragasztják ki, egészen fiatalok is érkeztek már saját költeménnyel – magyarázta Piri Ildikó, az intézmény igazgatóhelyettese. A kezdeményezés nagy népszerűségnek örvendett, dél körül a könyvtár üvegajtaja már megtelt kedvenc versekkel. Találtunk klasszikusokat, Arany Jánost, József Attilát, ám kortárs költők – Varró Dániel, Lackfi János – sorait is. Az iskolások mellett fiatalok és idősebbek is megálltak a könyvtár előtt, volt, aki csak erre járt, míg sokan kifejezetten verselni jöttek. Csonka Annamária tavaly is posztolt, most Ady Endre kötetét lapozgatta, abból választott egy költeményt.

A könyvtár nemcsak csütörtökön várta a versbarátokat, húsvétig kint maradnak a posztok is, és aki még kedvet kap, tollat és papírt ragadhat.

 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Törött pohárral szúrta nyakon a vendéget - folytatták a nagyéri gyilkossági kísérlet perét

Törött pohárral szúrta nyakon a vendéget - folytatták a nagyéri gyilkossági kísérlet perét
Tanúmeghallgatással folytatódott a Szegedi Törvényszéken csütörtökön annak a férfinak a pere, aki a… Tovább olvasom