Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Mentőhelikopter a Rákóczi téren

A szegedi Rákóczi téren landolt a mentőhelikopter hétfő délután - szerencsére nem beteghez érkezett.
Tíz évvel ezelőtt kezdte meg munkáját a szentesi légimentőbázis, mely szolgálatát Csongrád, Bács-Kiskun, Békés, valamint Jász-Nagykun-Szolnok megyében látja el. Az évforduló alkalmából Szegeden, a kormányhivatal épületében megnyílt az a vándorkiállítás, amely a légimentés mindennapjait bemutató fotókból áll.

– Tíz évvel ezelőtt hiánypótló szolgáltatás létesült a légimentőbázis felállításával. Két dolgot ünneplünk ma, egyrészt a légimentést, másrészt azt az összefogást, amellyel ez a bázis annak idején létrejött – hangsúlyozta Juhász Tünde kormánymegbízott a kiállítás megnyitóján.
Mentőhelikopter a Rákóczi téren - Galéria


Települési önkormányzatok és magánszemélyek adományaiból jött létre a szentesi légibázis, a gyűjtőakciót akkor a Csongrád Megyei Önkormányzat hirdette meg. Elnöke, Kakas Béla a légimentőket méltatta, akik az elmúlt évtized alatt több száz ember életét mentették meg. A kiállítást a Magyarországi Légimentésért Alapítvány tisztségviselői, Arnóczki Tímea és Nagy Boglárka kezdeményezték, Szeged után Pécsett mutatják be a légimentők életét, a tárlat minden alkalommal bővül, az adott megye légibázisának képeivel. A szentesi bázis március végén vehetett át egy új mentőhelikoptert, amely – miután átadott egy beteget a klinikán – a Rákóczi téren landolt. Pilótája, Tálas Csaba több mint harmincéves rutinnal, profi módon tette le a gépet a vezetékek és zászlótartó rudak között. Ezt követően az érdeklődők megnézhették a mentőhelikoptert.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Helyreállt a rend a móravárosi templomkertben

Helyreállt a rend a móravárosi templomkertben
Fazakas Attila plébános szerint már életveszélyes állapotok voltak a kertben. Tovább olvasom