Délmagyar logó

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 19°C | 32°C Még több cikk.

Mentősre, rendőrre támadtak Szegeden

Az őt ellátó mentősre támadt egy 19 éves fiatalember tegnap délután Szegeden. Egy 30 éves férfi pedig az utcán támadta meg az őt igazoltatni akaró rendőröket.
A mentősök az erősen ittas állapotban lévő férfit az addiktológiára akarták szállítani a Mars térről. A mentőben azonban rátámadt az ápolóra, a hajánál fogva megragadta, majd a földre rántotta. A gyanúsított ezután eszméletlenséget szimulált, majd amikor a mentő a kórházhoz ért, a férfi ismét dührohamot kapott, és nagy lendülettel távozni akart a mentőautóból olyan hévvel, hogy a kocsi ajtajának kilincsét letörte. A mentős nem sérült meg komolyan.

A férfit a helyszínre érkező rendőröknek meg kellett bilincselniük, majd ellátását követően előállították a Szegedi Rendőrkapitányságra. Itt az is kiderült, hogy nem csak erősen ittas, de kábítószertől befolyásolt állapotban követte el a tettét. Ellene közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Nem sokkal később egy 30 éves férfi a Hont Ferenc utcán támadta meg az őt igazoltatni akaró rendőröket. A járőrök egy segélyhívás kapcsán állították meg a férfit. Bejelentés érkezett a rendőrség 107-es segélykérő számára, hogy a férfi megtámadta saját testvérét annak lakásában. A dulakodásnak a sértett élettársa vetett véget, ezt követően a 30 éves kiszombori férfi távozott a lakásból. Mivel a gyanúsított feje vérzett, a rendőrök mentőt hívtak hozzá. A mentősök megkezdték a férfi ellátását, de ő ezt nem akarta engedni. Amikor a járőr felszólította, hogy engedje a mentősöket dolgozni, hirtelen rátámadt a rendőrre és megpróbálta megütni. A gyanúsítottat ezután megbilincselték, majd kórházba vitték, ahol ellátták sérüléseit. A férfi még ott is agresszívan viselkedett. Az elvégzett immunkémiai gyorsteszt az ő esetében is igazolta, hogy kábítószertől befolyásolt állapotban van. Ellene hivatalos személy elleni erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, amelyet a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Szegedi Nyomozó Ügyészség folytat le - közölte a delmagyar.hu-val Szenti Szabolcs, a CSMRFK sajtóreferense.

Olvasóink írták

63 hozzászólás
 • 63. ocsi1 2009. december 28. 20:32
  „Mindkettőt 5 év kényszer munkára, megérdemlik !”
 • 62. janekjanek 2009. december 27. 11:25
  „Kitartást és több figyelmet,hogy ne történjen semmi baj és sérelem senki számára.Békés boldog ünnepeket.B:Ú:É:K:2010.”
 • 61. őrgróf 2009. december 26. 12:20
  „Addig dolgoztatnám ( tudod: bánya, kőfejtő...) őket, amíg meg nem keresik a mentőautó javítási költségeit, a mentősök sérüléseinek ellátását, a saját eü-ellátásuk költségeit, szóval minden költséget, amibe került a "helyrehozataluk". Ez még külön is jó lenne, ez alatt az idő alatt leszoknának a piáról, drogról...igen jól gondolod, ezt akkor is így akarnám, ha a saját gyerekemről lenne szó. Legfeljebb akkor segítenék neki a melóban, hisz nyilvánvalóan én is hibás vagyok abban, ha idáig jut a gyerekem...”
 • 60. varadipal 2009. december 26. 10:34
  „A mentősönek el kellett látniuk. /Csak az a baj, hogy nem a baját, de alaposan/Ha én látom el a baját, szinesebb lett volna mint a feldíszített karácsonyfa. Kék is meg zöld is, meg lila is, és még csillagokat is látott volna.”
 • 59. franzvon 2009. december 26. 09:52
  „Tök mindegy mi volt-jobbikos, szdsz-es,roma vagy fehér, fekete, vörös ,varna sárga,fideszes vagy emeszpés kínai vagy háromlábú, mentősre, rendőrre nem támadunk-nincs az az ország, az a kultúrkör , ami ezt megengedné...
  A droggal (beleértve alkohol is) kapcsolatos egészségügyi költségeket meg könyörtelenül bevasalnám az érintetteken-miért ezt is a TB-ből finanszírozzuk???
  Karácsonykor meg nem ingerlem a keresztényeket mindenféle vadbarom nácizó hozzászólással.Ha nekik Jézus tetszik-akkor az tetszik oszt kész.”
 • 58. tarkan 2009. december 26. 09:28
  „Ebben igaza van a Joy nevű publicistának,tényleg sok a retardált és rengetegen mászkálnak szabadlábon elméletileg soha nem tudhatja az ember hogy egy óvatlan pillanatban mikor melyik idiótának nem tetszik az ember fizimiskája és annyi:::))Még csak meg sem büntethetik mert nem beszámitható::)))Nem egy életbiztositás ma mentősnek és ápolónak lenni,ezt látom nap mint nap,van amit soha nem tudnak megfizetni,pláne ha még kisérletet sem tesznek ebben az irányban,emberfeletti amit ők csinálnak ráadásul három megyére elosztva,tehát jó lenne átnézni egy két dolgot mielőtt még nagyobb baj nem történik.....”
 • 57. Honleány 2009. december 26. 09:16
  „moderálva”
 • 56. flexsnake 2009. december 26. 09:07
  „moderálva”
 • 55. andrisne 2009. december 26. 04:39
  „Hosszú évekig dolgoztam az addiktológián.Karácsonykor ügyelni egyenesen mámorító volt.....
  flexi,te részeg voltál az este???”
 • 54. nagypappa 2009. december 26. 00:33
  „ráérő 2009.12.25. 15:08

  Teljesen igazad van!
  Ne gondold, hogy én helyeseltem a rendőr intézkedését. Csak megmagyaráztam.
  Azt nem teszed hozzá, hogy a felsorolt Román, Szerb vagy Horvát rendőr amikor lepofozza a polgárt törvénysértést követ el. Ha nálunk teszi ezt úgy meghurcolják a rendőrt , hogy bele feszül.
  Egyik, jelenleg is vezető beosztásban lévő rendőr rászólt a roma elvtársa, hogy ne szemtelenkedjen.
  Csak nem hagyta abba a réti néger. Akkor még nyomozóként dolgozó rendőr bemosott egy igazi csendőröset, hogy a folyosót nyalta fel a büdös féreg. Természetesen feljelentés, vizsgálat. Mire beigazolódott, hogy a bodzaszedő önállóan gurult le a lépcsőn.
  Ha az általad említett országban ilyen történik, a panaszkodásra is mindenki kineveti a panaszost.
  Arról nem beszélve, hogy egy Osztrák vagy Német rendőr mit tenne egy ilyen helyzetben.
  Ez az amikor kiveszik a hatalmat az intézkedő kezéből.
  Sajnos már az iskolában a pedagógusnak sincs tekintélye. Annak idején az osztályfőnököm lepofozott (okkal) eszembe sem jutott otthon elmondani, mert apám is adott volna hozzá.
  Most? Látod, hallod, hogy mik történnek? Ez a demokrácia! Ez a demokrácia?”
 • 53. kt 2009. december 25. 22:52
  „Meg szeszre?”
 • 52. csiperke73 2009. december 25. 22:34
  „Így nincs pénz meg amúgy!
  Drogra van?”
 • 51. utazó81 2009. december 25. 22:14
  „Nagymágocsról Székkutas felé autózva minden esett,jégeső hál istennek nem sok majd az eső ömlött végűl egy kis hó.Megvan bolondulva nem csak a világ hanem az időjárás is.”
 • 50. franzvon 2009. december 25. 21:20
  „Itt egy nagy hiba van:
  Ha indiánok közt lakom, nem becsmérlem nagy Manitut.
  Elfogadom tüzüket, elfogadom kajájukat, sátrukban lakom, s még ha mást is gondolok a világról, ha az engem befogadó indiánok nagy MANITUT ÜNNEPLIK-ADDIG TISZTESSÉGGEL KUSSOLOK...”
 • 49. TrombiFrédi 2009. december 25. 21:15
  „Lehet, hogy ez is Flexi miatt van, megharagudtak az égiek?!:)”
 • 48. TrombiFrédi 2009. december 25. 21:14
  „Meg is lepett mind a villámlás és a dörgés is!”
 • 47. joy 2009. december 25. 21:07
  „Az a gond, sok a hülye ember drogok nélkül is.”
 • 46. boris013 2009. december 25. 21:05
  „moderálva off”
 • 45. antikos 2009. december 25. 20:57
  „2012-ben a karácsony a mayák szerint elmarad...”
 • 44. 751510 2009. december 25. 20:54
  „flex

  Legalább Karácsonykor ne igyál! Ez az ünnep nem arról szól.”
63 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Santa Claus Jézuskát előzi a kéményben

Mikulás nevével az volt a baj, hogy ez a Miklós szlovák változata. A 20. század elején kitalálták: legyen inkább Télapó. Tovább olvasom