Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Menyasszonyi ruha – az igazi

A tökéletes ruháért akár a világ végére is elmenne az igazán eltökélt menyasszony. A választásnak sokszor csak a pénztárca szab határt. A szerencsések még Szegeden megtalálják, mások a fővárosban vagy éppen külföldön bukkannak rá az „igazira" – olykor alacsonyabb áron, mint itthon.
– Olyan különleges márkájú ruhát néztem ki magamnak, amit Szegeden csak egyetlen szalonban lehet kapni. A legújabb modellekből azonban még ott sem tudtak mutatni. A három-négy évvel ezelőttieket 140 ezerért bérelhettem volna, a 2007-es modellt pedig csak 250 ezer forintért lett volna hajlandó lehozatni a szalon tulajdonosa, aki még azt is elárulta, mivel ennek a márkának ő az egyedüli forgalmazója Szegeden, nincs konkurencia, amiért le kellene húznia az árakat – halljuk Kis Patríciától, aki végül az internet segítségével lelt megoldásra.

Ajándék Náraytól

– Én voltam az első a törzsmodellek közül, akinek Tamás ruhát ajándékozott – halljuk Horváthné Kovács Andreától, aki tíz éve mutatja be Náray Tamás divattervező kreációit. – Külön nekem tervezett egy szűk, sellővonalú ruhát. Közben kiderült, hogy babát várok, így a pocakom miatt végül egy gyönyörű, A vonalút kaptam – emlékezik vissza Andrea, aki kérdésünkre elmondta, a tervező esküvői ruháinak ára 500 ezer forintnál kezdődik.

– Az egyik pesti szalon azt a kollekciót hirdette a neten, amelyikből én is szerettem volna. Majd leestem a székről, amikor megláttam a kölcsönzési árakat: 30 ezertől 120 ezer forintig. A pestiek nagyon segítőkészek voltak. A kiválasztott ruhát két óra alatt a méretemre alakították. Így 120 ezer forintból megúsztam a ruhabérlést, húszezer volt a menyecskeruha, a fátylat ingyen kaptam. Még benzinköltségem se volt, mert a munkahelyemről minden héten járnak fel a fővárosba sofőrök, akik szívesen elvittek.

Akadnak olyan találékony menyasszonyok, akik Aradra vagy Szabadkára „ugranak át" a nagy nap egyik legfontosabb kellékét megvásárolni.
– Szegeden több százezer forintot kellett volna fizetnem egy ruháért, ugyanis sok menyasszonnyal ellentétben én szerettem volna megvenni – emlékezik vissza Nagy Aranka. – Az egyik barátnőm hívta fel a figyelmemet arra, hogy mostanában sokan járnak át Aradra vagy Szabadkára ruháért. Gondoltam, én is átnézek, azzal semmit nem vesztek. A menyasszonyi ruhámat végül Aradon hatvanezer forintért kaptam meg – meséli Aranka, aki a menyecskeruháját már Szegeden varratta.

– Egyre többen varratnak, mert így olcsóbban jönnek ki. Kifejezetten az elképzelésük szerint, és a pontos méretükre lesz alakítva a ruha – halljuk Ecker Szilvia divattervezőtől. – Az anyag árával, a munkadíjjal és a díszítéssel együtt is megvan 50 ezer forintból. Egy egyszerűbb fazonú, gyöngyözés nélküli pedig 35-40 ezer forintból is megvalósítható. Menyecskeruhákat tíz-tizenöt ezer forintért varrathatnak a menyasszonyok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hárman még Orbán levelét várják

Lázár János tegnap közleményben tudatta szerkesztőségünkkel, hogy a Fidesz vezetése… Tovább olvasom