Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Mérget ittak a gyerekek

Életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel szállítottak a szegedi gyermekklinikára két keceli kisgyereket tegnap: egyikük öt hónapos csecsemő, másikuk két éves, testvérek. Mérget ittak.
Információnk szerint a házuk környékén talált mérget a két- éves kisgyerek és megitatta vele öt hónapos testvérét is. Válságos állapotban szállították őket a mentők tegnap a szegedi gyermekklinikára. Az Országos Mentőszolgálat Szóvivője, Győrfi Pál kérdésünkre azt közölte, hogy a mentősöknek már a helyszínen életmentő beavatkozásokat kellett elvégezni – az öt hónapos gyermeket sikerült újraéleszteni. Két év körüli testvére szintén életveszélyes állapotban volt. A mentősök úgy ítélték meg, hogy a gyerekek igen súlyos állapota egyetemi klinikai ellátást igényel, ezért helikopterrel, illetve mentőkocsival Szegedre szállították őket.

Egyelőre nem tudni, hogyan jutottak a gyerekek a méreghez. Információnk szerint az állatgyógyászatban használatos, parazitaölő méregről van szó – ezt Mihályné Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője is megerősítette. A gyerekek anyja és nagyanyja otthon volt. Az anya talált rá a kicsikre, rohant velük a háziorvoshoz, ő pedig hívta a mentőket.

Úgy tudjuk, a mentővel az édesanya is Szegedre jött, az illetékes Kiskőrösi Rendőrkapitányság kérésére a szegedi rendőrök tegnap kihallgatták, de ezt az információnkat Vad Róbert, a Csongrád megyei főkapitányság sajtóreferense tegnap este nem erősítette meg.

Bornemisza Eleonóra azt mondta, amint az anya kihallgatható állapotban lesz, szegedi kollégái kérdezik a tragikus eset körülményeiről.

Túri Sándor professzor, a gyermekklinika igazgatója tegnap késő délután azt kérte, hívjuk az ügyben este 8 óra után – megtettük, de nem tudtuk elérni. Más forrásból annyit sikerült megtudni, hogy az idősebb gyerek állapota stabil, a csecsemőé azonban válságos.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged latin negyede a Vitéz utca

Júliusra kiürül a Vitéz utca, tíz hónapon keresztül azonban a diákseregre építi üzleti tervét az… Tovább olvasom