Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Mérlegen a politikusi teljesítmény

Szeged - Szembesítettünk négy szegedi képviselőt az önkormányzati választáson elért sikerük után lapunknak tett nyilatkozataikkal. Akkor a következő négy év terveiről kérdeztük őket. Most arra voltunk kíváncsiak: megvalósult-e elképzeléseik negyedrésze? A választópolgárokkal is beszélgettünk.
Nagymihály Károlyt az alsóvárosi Szentmihályi utcában kérdeztük Virág Andrásról és elmúlt évi teljesítményéről. – Virág virágot szokott osztani, és egy hónapja leaszfaltoztatta az utcánkat – mondta a nyugdíjas férfi, mégis csak négyes osztályzatot adott a képviselőnek. – Az aszfalt szélén továbbra is föld van. Az esővíz folyton odacsorog, és minden sáros lesz – elégedetlenkedett.

Virág András (SZDSZ):
– Az utcák aszfaltozását tekintve eléggé jól állunk. Az ígért hét utca közül kettőé már elkészült – közölte a 14-es számú körzet képviselője. A nagyobb beruházásokat – például az alsóvárosi iskola udvarának felújítása, a Ballagi-tó sor rehabilitációja, a hattyasi közúti–vasúti átjáró átépítése – pályázati pénzből fogjuk finanszírozni, mind elkészül a ciklus végéig. Az ember soha nem lehet elégedett. A munkámat 2010-ben értékelik a választók. Szégyenkezni eddig nincs okom.

Makkosházon egy kutyát sétáltató férfivel, és egy panelház előtt cigarettázó nővel tetettük mérlegre Kenderesi-Szabó Mihály teljesítményét. Mária mutatta: a Lomnici utca mögött új játszótérépült – valójában még az előző ciklusban. A képviselő választási programjával nem volt tisztában. Megemlítettük, Kenderesi ígért kutyafuttatót, valamint a Lomnici utcai garázssor folytatását. Előbbi a nő szerint hiányzik, utóbbit viszont nem sietteti: fél, hogy zöldterületek vesznének el. István azt mondta, pozitívan ítéli meg Kenderesi-Szabó eddigi ténykedését. Mindkét megkérdezett négyest adott a képviselőnek.

Kenderesi-Szabó Mihály (MSZP):
– Nem vagyok elégedett az első éves teljesítményemmel – értékelte önmagát a politikus. Már előző ciklusában ígérte a Makkosházi körút–Ortutay utca sarkán levő buszmegálló befedését: a mai napig nem készült el. – Talán nem tudtam olyan hatásosan lobbizni, hogy pénzt adjanak rá – morfondírozott Kenderesi, akinek terveiben polgárőrcsapat felállítása is szerepelt. – Nagy volt a lelkesedés, de hamar lemorzsolódtak a jelentkezők – tudatta. Három hónapja megalakította a Dél-magyarország Esélyegyenlőségért Szövetséget: így akar pályázni különböző forrásokra.

A 8. számú választókerületben, az újszegedi Hargitai utcán tudakoltuk két ott lakótól: hogyan látják Farkasné Pocsai Blanka eddigi képviselőségét? Osztályozni nem akartak. Általánosságban inkább pozitív a véleményük a képviselőről. – Fedett buszmegállókat építtetett az utcában, s megcsináltatta a járdát is. Az orvosi rendelő azonban nagyon hiányzik a környékről: legközelebb a sportcsarnoknál van a MÁV-rendelő, illetve a Bérkert utcai – mondták.

Farkasné Pocsai Blanka (Fidesz):
– Minden kört megfutottam az önkormányzatban, hogy minél több pénzt kaphasson a körzetem. A Hargiai utcai ABC mellett a kereskedelmi területnek kijelölt övezet egy része már elkelt, ötéves beépítési kötelezettséggel. Ragaszkodni fogok ahhoz, hogy az új tulajdonos az ott épülő szolgáltatóházban rendelőt is alakíttasson ki – mondta. Véleménye szerint többi választási ígérete is jól alakul: a Gulácsi parkban idén 150 fát ültetnek, tavasszal pedig egy füves focipálya terve készülhet el ugyanitt. A Víztorony tér rendezésének ügye is a környezetgazdálkodási kht. előtt van.

Tápé két szélén érdeklődtünk a tavaly közgyűlésbe jutott Juhász Gyuláról. Zsoltné Kender Tündével a Zsukov téri játszótéren beszélgettünk, aki a képviselő ténykedéséhez a Búcsú téren meghiúsított telefontorony-építést társította. Emlékezett: a Zsukov tér környékére élelmiszerboltot ígért Juhász. Az Ostrom utcában Miklós Mihályné elmondta, az asszonyok gyakran beszélgetnek egymás között: ezt is, azt is megcsinálta már a képviselő. Osztályzatot ők sem adtak, mondván, ellenzékben biztos nehezebb.

Juhász Gyula (KDNP):
– Azokból a tervekből, amiket tavaly kitűztem magam elé, nem sok minden valósult meg. Többnyire az elődöm által elvarratlan szálakat fejeztem be. A Zsukov tér környéki bolttal kapcsolatban már tárgyaltam a tulajdonosi bizottsággal, keressük a lehetőséget a Halas utcai közterület használatbavételére. Egy kicsit személyes sikeremnek is érzem, hogy a Búcsú téren nem lesz antennatorony. A csatornázásban nem voltunk ilyen jók: a kivitelezők nem úgy állították helyre az utakat, ahogy arról a szakirodák előtt is nyilatkoztak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatalmas dugó az 5-ösön

Szeged - Óriási forgalmi dugóba kerültek csütörtökön a főváros felől az M5-ösön Szegedre érkezők. A… Tovább olvasom