Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Mérsékelt öröm a szocialistáknál

Körülbelül százan várták a híreket tegnap este a szocialisták szegedi szimpatizánsai az ifjúsági házban.
Botka beleizzadt. Fotó: Karnok Csaba
Sajtos stangli és ásványvíz várta a Szegedi Ifjúsági Házban este fél 8-tól a szocialista szimpatizánsokat. – Jóska, vannak itt biztonsági emberek? – aggodalmaskodott egy középkorú hölgy, attól félvén, a szegedi kormányellenes tüntetések résztvevői megjelenhetnek.

– Botka nem kaphat ki – bizonygatták egymásnak egy asztaltársaság tagjai, miután a televízióban – bár a szavazatok csekély feldolgozottsága mellett – Békéscsaba, Salgótarján és Szekszárd fideszes polgármesterjelöltjeinek vezetését mutatták be. Ótott Kovács Györgyné is ezen a véleményen volt, aki élettársával együtt érkezett. – Beszélnek az épületek és a terek. Csak rá kell nézni a városra – áradozott az alsóvárosi nyugdíjas asszony Botka László eddigi munkásságáról. Vajon a polgármester fideszes kihívójának, Oláh Jánosnaka programjáról tud-e valamit? Őszintén válaszolt: semmit.

Az első nyíltszíni taps este nyolckor zúgott fel a kávézóban, amikor Botka előnyét mutatták be a tévében. A második taps Demszky Gábor főpolgármester vezetését ünnepelte. Amikor a kivetítőn az országtérkép a főváros kivételével mindenhol narancsba öltözött, Szakács Ágnes azt mondta: – Szomorú vagyok, úgy látszik, hatott a hecckampány.

Fél kilenc körül az MTV szakértője úgy vélte, Veszprém és Békéscsaba után Szekszárdot is elveszítették a szocialisták. A közel százfőnyi szegedi szocialista szimpatizáns szinte néma csendben vette tudomásul a rájuk nézve kedvezőtlen híreket. A vigaszt este 9-kor Botka László egyre meggyőzőbb előnye jelentette a Fidesz szegedi elnökével szemben. Ekkor zúgott fel a harmadik nyílt színi taps, amit kisebb fajta ováció követett, amikor az MTV valamivel 9 óra után élőben kapcsolta be telefonon a szocialista politikust, és tényként jelentette be győzelmét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Botka László győzött Szegeden

A választási adatok 70 százalékos feldolgozottsága mellett az eredmények a vártnál nagyobb… Tovább olvasom