Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Mesehajó Szegeden

Szeged - A Mesehajó idei, tiszai vendégjáték sorozata igazi kulturális csemegének ígérkezik - nemcsak a gyerekfülek számára.

A 2000-ben, a fővárosi Duna-szakaszon indult első mesehajó az esztendők során franchise formájában terjeszkedett az ország vizein, míg az idei esztendőre elérte hazai növekedésének fizikai határait. A Duna (11 kikötője), a Tisza (14), a Balaton (3), a Fertő-tó és az idei nyáron a szlovákiai Párkány után a Velencei-tavat is meghódítják a hajókirándulással összekötött gyerekprogramok.

A Minimax, a Tappancs és a Dörmögő Dömötör média együttműködéseit követően az idei esztendőtől már a nemzetközi Cartoon Network támogatását is élvezve a hajók szervezői 10. esztendeje garantálják a minőségi gyerekprogramok bemutatkozását.

 Az előadás időpontjai

2009. július 17.: 17 óra
2009. július 18.: 9, 11,15,17 19 óra
2009. július 19.: 9, 11, 16,18 óra
Helyszín: Szeged, Felső Tisza-parti kikötő

A jegyek ára elővételben: 2000 Ft/Fő
Az indulások előtt a helyszínen: 2500 Ft/fő
Jegyeket  elővételben  a Délmagyaroszág és a Délvilág ügyfélszolgálati irodáiban is kaphatók: Szeged, Gutenberg u. 5., Hódmezővásárhely,Kinizsi  u. 27., Makó, Szegedi u. 9-13., Szentes, Kossuth u. 8. 

A világon is piacvezetőnek számító STABILO írószercsalád egész éves támogatásának köszönhetően pedig nem csak további fejlesztések, de az idei évadtól már nemzetközi terjeszkedések is kísérik a sikertörténetet, együttműködve az ország első STABILO Öko-jurtajátszóházával.

Járataikon szerepeltek a Nemzeti Színház, a Miskolci Nemzeti Színház, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház művészei is, a Duna Televízió „Cím-cím-cimborái", de számos alkalommal lépett fel Halász Judit, a 100 Folk Celsius, Kemény Henrik és több más közkedvelt előadó, produkció is.


Ezen a nyáron már a cirkuszi, hivatásos művészek is színesítik a palettát. És bár évtizede kísérleteznek mások is hasonszőrű programhajók beindításával, a mesehajó a minőség elkötelezettjeként mindmáig kiemelt helyen szerepel a népszerűségi listán, látogatottságát tekintve pedig piacvezető.

Az idei évad országosan legnagyobb előadásszámban fellépő produkciója a Magyar Mesezenekar lesz.

A zenekar összetétele a zeneakadémiai növendékekből négy esztendővel ezelőtt alakult produkció, tagságuk hat nyelven színpadképes, a Goethe Intézet (német kulturális intézet), valamint a nemzetközi karakterek (Disney, Cartoon Network) kísérőzenék előadói - több országban. A tagság több más, felnőtteknek szóló produkcióban is aktív, legyen az jazz, rock, vagy népzenei műfaj.

Nevezhetjük őket a legsokoldalúbb magyar gyerekzenekarnak...

Az együttes a 2007-es SZEGEDI TAVASZI FESZTIVÁL kiemelt programjaként telt házas előadást adott a szegedi Belvárosi mozi nagytermében, továbbá az elmúlt négy esztendőben 3 alkalommal is fő műsorszámként szerepelt Makó város valamely jeles ünnepének gyermekprogramjában. Állandó elő zenekari státusszal bírnak a 100 Folk Celsius, valamint Halász Judit előadásain. 

Fővárosi nagykoncertjük alkalmával 2008-ban 15.437 néző előtt léptek fel a margitszigeti focistadionban - lásd mellékelt fotók.

A Magyar Televízió idén februárban rögzítette "...vagy ha nem, hát kisnyúl" c. műsorukat a Millenáris Teátrum nagytermében, mely felvétel az ősszel lesz látható az MTV1 csatornán, de dvd-formában is rendelkezésre áll promóciós célokra.

Idei, tiszai vendégjáték sorozatuk igazi kulturális csemegének ígérkezik nem csak a gyerekfülek számára.

(x)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Metropolitan operák élőben a Belvárosi moziban

Szeged - A szegedi Belvárosi Mozi 2009 októberétől májusig tartó nagyszabású programsorozatba kezd,… Tovább olvasom