Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Mesés bogarak a színpadon

Lázár Ervin és Lázár Zsófia írásából készült a Bogármese című zenés táncshow, amit a KFKI Kamarabalett és a Madách Musical Tánciskola növendékei mától hat előadásban játszanak a gyerekeknek a Szegedi Nemzeti Színházban.
– A Művészetek Palotájában láttuk a Bogármesét, ami egy tündéri produkció, mozgalmas, szép előadás lelkes gyerekszereplőkkel. Megpróbáljunk most bérleten kívül tavasz végi ajándékként játszani a szegedi kicsiknek. Keddtől csütörtökig naponta két előadást tartunk belőle. A produkciót létrehozó egyik koreográfus, Sárközi Gyula kiváló balettmester, gyerekekkel foglalkozó szakemberként jól tudja, mi való nekik – ajánlja a Bogármesét Székhelyi József, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója.

A látványos táncshow-t a KFKI Kamarabalett és a Madách Musical Tánciskola növendékei adják elő. A darab alapjául szolgáló mesét az egyik legnépszerűbb magyar meseíró, a tavaly elhunyt Lázár Ervin leányával, Lázár Zsófiával közösen írta, zenét Tallér Zsófia és Faltay Csaba komponált hozzá. Az ötletesen egyszerű díszlet és a mutatós bogárjelmezek a Szegeden is jól ismert világjáró tervező, Kentaur fantá-
ziáját dicsérik. A koreográfia a 4 for one csapat munkája: a már említett Sárközi Gyula mellett Kováts Gergely Csanád, a TV 2 Megatánc című produkciójának győztese, valamint Jurányi Patrick és Kovács Zsolt készítette.

A varázslatos családi mesét, amely az örök értékekről szól, kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánlják az alkotók.


Szivárványos és a Csillagszemű

Egyszer, amikor a gonosz páncélfejű grafitbogarak uralkodtak az erdőben, egy éjjel gyönyörű gyógyító erejű virág nőtt a rét közepén, és a varázsvirág visszakergette a szürkebogarakat a föld alá. Ám egy napon hatalmas vihar támadt, és letörte a varázsvirágot. A szárát a szarvasbogár vette el a szél ellen támasztékul. A széthullott szirmokat – a fejük fölé tartva – különböző bogárkák vitték magukkal az eső elől menekülve: egyet a hangyák, másikat a legyek, harmadikat a szeméthasznosító bogarak, a negyediket a skarabeuszok. Az ötödik szirom a Szivárványos Bogárkához került, de őt meglátták a föld alól kiszabaduló szürkebogarak. Majdnem elfogták, a karján meg is csípték, elmenekült, de a csípéstől megbetegedett. Vajon sikerül-e új barátjának, a Csillagszemű Bogárkának még időben újra összeraknia a varázsvirágot, hogy Szivárványos meggyógyuljon és a szürkebogarak ismét visszabújjanak a föld alá... 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged napja: készülődik a város – Holnaptól borfesztivál

Az utolsó simításokat végezték el a holnap megnyíló 13. borfesztivál pavilonjain tegnap. Lázasan… Tovább olvasom