Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 20°C | 32°C Még több cikk.

Mester Lajos Az év orvosa

Mester Lajos Az év orvosaA szakmai elismerésnél is fontosabb Mester Lajos számára, hogy tapasztalhatta, szeretik a kollégái. Archív fotó: Schmidt Andrea
Bár az idei év orvosa versenyben a közönségjelöltek között nem volt Csongrád megyei, mégis díjaztak egy megyei szakembert a rangos egészségügyi elismeréssel. Mester Lajos, Zákányszék háziorvosa a szakmai zsűri szerint a három legjobb magyar háziorvos között van - szombaton Az év orvosa díjat vehetett át.
Meglepetést hozott az idei Astellas – Az év orvosa verseny. A rangos egészségügyi díjátadón rendszeresen tarolnak a szegedi szakemberek: 2012-ben Paszt Attila nyerte a közönségszavazást, 2014-ben Simonka Zsolt a második helyen végzett. Idén úgy tűnt, tavalyhoz hasonlóan nem lesz megyei díjazott, a közönségdíjra jelölt 12 megyei szakember közül ugyanis senki nem jutott be a legnépszerűbbek közé, vagyis akikre a legtöbb voks érkezett.

A szombati díjátadón aztán mégis színpadra szólítottak egy megyei doktort.Mester Lajos, Zákányszék háziorvosa a szakmai jelöltek döntősei között volt, vagyis azok között, akiknek díjazásáról nem a közönség, hanem a zsűri határozott.

– Két hete tudtam meg, hogy felterjesztettek erre a díjra, de tudtam, hogy nagyon sok jelölt van, így nem vettem komolyan az esélyeimet. Aztán egy hete felhívtak, hogy az alapellátás kategóriában a három döntős egyike vagyok – mesélte Mester Lajos, akit a SZTE Családorvosi Tanszéke, valamint saját, zákányszéki kollégái jelöltek a díjra. – Oktatási, kutatási, üzemorvosi és háziorvosi tevékenységemről is írtak a beadott pályázatban. Számomra azonban a szakmai elismerésemnél is jobban esett, hogy a jelölésből kiderült, mennyire szeretnek és tisztelnek azok, akikkel együtt dolgozom.

Bár az Astellas-díjat az alapellátás kategóriában végül nem Mester Lajos kapta, a három döntős egyikeként így is egy év orvosa plakettel térhetett haza. És ahogy mondta: egy nagy élménnyel.  
– Ezen a díjátadón olyan orvosokat ismerhettem meg, akik emberileg kiemelkedők. Jó volt látni, hogy még vagyunk jó páran, akik komolyan veszik az orvoslást, és hitvallásuk a gyógyítás– mondta a zákányszéki
doktor.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltáncolt viszályok

Eltáncolt viszályok
Forró-jeges, fekete-fehér, élők és holtak - összeszőtt ellentétek adják a Baby Boy és a József-legenda dinamikáját. Tovább olvasom