Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Mesterkurzus fiatal muzsikusoknak

Szeged - Hatodik alkalommal szervez mesterkurzust a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kara július 8-ától 16-áig neves előadók közreműködésével. Koncertek és kortárs zenei verseny is színesíti a rendezvénysorozatot.
A Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kara (SZTE ZMK) a várossal együttműködve idén is nyári mesterkurzust szervez ifjú muzsikusoknak Szegeden. A július 8-án kezdődő VI. Szegedi Művészeti Akadémia és Mesterkurzus szervezői lehetőséget teremtenek arra, hogy a hallgatók művészileg igényes, elmélyült munkát végezzenek a fesztiválvárosi hangulat színes forgatagában – fogalmaz köszöntőjében Kerek Ferenc, a zeneművészeti kar dékánja.

A világhírű szoprán, Marton Éva mesterkurzusán minden nyáron sok énekesnövendék szeretne részt venni. Fotó: Hollósi Zsolt
A világhírű szoprán, Marton Éva mesterkurzusán minden nyáron sok énekesnövendék szeretne részt venni. Fotó: Hollósi Zsolt

A kurzusvezetők nagyobb részben a szegedi kar oktatói, akik mellett Marton Éva Kossuth-díjas, világhírű énekművész, a Zeneakadémia professzora is mesterkurzust tart majd. A képzésekhez koncertsorozat társul, változatos, ingyenes programokkal – hat helyszínen egészen július 16-áig. A nyitókoncerten a Szegedi Harsonaegyüttes előadását hallgathatják meg az érdeklődők a szegedi új zsinagógában július 8-án 19 órai kezdettel. A későbbiekben fellép többek között Szecsődi Ferenc hegedűművész, Kerek Ferenc zongoraművész, valamint Siklósi Gábor ütőhangszerművész.

A VI. Szegedi Művészeti Akadémia és Mesterkurzus programsorozatához kapcsolódóan július 15-én tartják meg a II. Szegedi Kortárs Zenei Versenyt, amelyre a kurzusok minden résztvevője jelentkezhet. A koncertekről további információk a www.music.u-szeged.hu honlapon olvashatók.

Olvasóink írták

  • 1. odysseus 2010. július 03. 19:53
    „csak a didaktika kedvéért... Egyet a növendékekből is...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Album Kohán Györgyről

Szeged - Több mint 60 fényképet tartalmazó impozáns kötet jelent meg a 20. századi magyar festészet… Tovább olvasom