Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Mezei Richárd: Megtévesztettek

Nem az újságcikkel, hanem az írójával van bajom – mondta Mezei Richárd (képünkön). A Pick Szeged csapatkapitánya, a városi sportigazgató szerint a Déli Riport szerzője megtévesztette őt.
Az önmagát közéleti lapként meghatározó Déli Riport idei negyedik, februári számának címlapfotóján a kiváló kézilabdás, a Pick Szeged kapitánya, a városi sportigazgató, Mezei Richárd szerepel. – A lapban közölt cikk korrekt, tartalmilag semmi bajom vele. A baj az, hogy a szerzője egy határozott kérdésemre is félrevezető választ adott, ezért csak a megjelenés után vált egyértelművé számomra, melyik újságnak is nyilatkoztam – panaszolta a sportigazgató.

Mezei elmondta, kényesen őrzi sportolói teljesítményéből származó hitelét, ezért különösen kampányidőszakban ügyel rá, hogy se egyik, se másik politikai oldalhoz ne köthesse senki a nevét. Ezért is kérdezte meg az újságírót, milyen lapnak kéri az interjút, és külön is megjegyezte, hogy semmiféle kampányújságnak nem nyilatkozik. – Biztosított róla, hogy nem kampányújságról van szó, hanem egy közéleti lapról. Erre még megkérdeztem, hogy ez biztosan nem a Jáksó-féle újság? Ugyanis láttam már ezt a lapot, a címlapján Jáksó Lászlóval, és azt is hallottam, hogy elkötelezettnek tartják az egyik politikai erő mellett. Az újságíró azt válaszolta, hogy nem a Jáksó-féle kiadványról van szó. Mindez mintegy másfél hónapja történt. Elképedtem, amikor az ismerőseimtől meghallottam, hogy mégis ennek az újságnak a címlapján virít a fotóm.

Becsapva érzem magamat. Úgy érzem, hírbe hoztak, hiszen ezt az újságot mindenki a jobboldalhoz közeliként tartja számon. Én pedig szeretném megőrizni a politikától való távolságtartásomat. Még egyszer mondom: nem a cikk tartalmával van bajom, hanem azzal, hogy félrevezettek.

Megkérdeztük a Déli Riport főszerkesztőjét az ügyről. Haág Zalán elmondta, kollégájának a lelkére kötötte: vigyen magával egy példányt a lapból, mutassa meg a nyilatkozónak. A főszerkesztő szerint ez meg is történt: Mezei Richárd föllapozta a példányt, és azt mondta, rendben van.
Mezei minderre annyit mondott, a főszerkesztő másfél hónap elteltével kérdezze meg újra a kollégáját, mi hogyan történt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A lakók újítják fel a Hágit

Fordulat történt az 1997. december 31. óta zárva tartó Hági ügyében, tegnap megkezdődött az épület… Tovább olvasom