Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Mi volt a legemlékezetesebb napja 2007-ben?

Szeged - Mi volt a legemlékezetesebb napja 2007-ben? – kérdeztük tizenkét Csongrád megyei közéleti személyiségtől. Ismert sportolókat, színészeket, művészeket, üzletembereket faggattunk arról, hogy melyik volt számukra az idei esztendő legemlékezetesebb napja.

A válaszokból kiderül: a legtöbben a szakmai sikereikhez kötik az év legboldogabb napját, de olyan is akadt, aki a lánya indiai esküvőjén vagy éppen a születésnapján érezte magát idén a legjobban.

Bendó Csaba, a bajnoki aranyérmes Pick Szeged férfi kézilabda-csapatának játékosa:

– Soha nem feledem azt a májusi szerdát, amikor 1996 után ismét bajnoki címet ünnepelhetett a Pick. Göröngyös úton jutottunk el a fináléig, mert már a Dunaferrel is ki-ki mérkőzést játszottunk az elődöntőben. Az első összecsapáson kivívott sikerünknek köszönhetően a Veszprém elleni negyedik mérkőzésen saját közönségünk előtt biztosíthattuk be az aranyérmet. Óriási volt a tét, mert vereség esetén a királynék városában dőlt volna el az első hely sorsa. Végül éltünk a lehetőséggel, mindannyian extázisban játszottunk, és elsöpörtük az utunkból a címvédőt. Azóta sem néztem vissza a mérkőzés videofelvételét, mégis minden egyes percét őrzöm a szívemben.

Károlyi László, a Legrand Zrt. vezérigazgatója, a Délmagyarország Presztíz-díjasa:

– Több emlékezetes nap közül kettőt emelnék ki: szeptember 15-én tartotta vállalatunk 15 éves évfordulóját, amin együtt ünnepeltünk a dolgozóinkkal. A családtagokkal együtt közel hatszázan jöttek el a rendezvényünkre, amelyen játékokkal, koncertekkel és díjkiosztóval kedveskedtünk munkatársainknak. A másik jeles esemény, hogy az évente 4 milliárd forintos növekedést produkáló cégünk – amely idén 18 milliárd forintos árbevétellel büszkélkedhet – fejlődését a szakma is elismerte. A Délmagyarország Presztízs Díja komoly megtiszteltetés a számunkra.

Russai Petra, a Szeviép Szeged női kosárlabdacsapatának játékosa:

– Sportolóként több emlékezetes napot is ki tudnék emelni, ugyanis nagyon sikeres évet zártunk az idén. A Magyar Kupa ezüstérem és a bajnoki bronzérem megszerzése utáni ünneplés örökre feledhetetlen marad számunkra. Reméljük jövőre is hasonló sikerekben lesz részünk. Ami a magánéletemet illeti: június elsején ünneplem a születésnapomat és ajándékként egy ciprusi nyaralással lepett meg a párom. Varázslatos hetet töltöttünk a szerelem szigetén, ahol bár nagyokat pihentünk, mégsem szakadtunk el teljesen a mozgástól. Kerékpárt béreltünk, és úgy jártuk be a hangulatos falvacskákat és a nyüzsgő nyaralóhelyeket.

Kopasz Márta, grafikusművész, Szeged díszpolgára:

– A titkárnőm a szenvedő alanya a jókedvemnek, mindjárt meg kérdezem tőle, hogy melyik volt a legfelhőtlenebb napom az idén. De már emlékszem is: október 26-án ünnepeltem a 96. születésnapomat, és boldoggá tett, hogy oly sokan felkerestek és virágcsokrokkal, bonbonokkal halmoztak el. Az egykori tanítványaim, a legkedvesebb ismerőseim és a város vezetői egymásnak adták a kilincset. Külön jólesett, hogy a polgármester úr is felköszöntött egy műbársony kötésű díszes oklevéllel. Egy dobostortával is megleptek, utána napokig abból kínálgattam a vendégeimet.

Varga Péter, a Szeged Beton VE férfi vízilabdacsapatának játékosa:

– November 17-én olyan sikert arattunk, amire korábban nem volt példa Gyöngyösi András edzősködése alatt: a Komjádi-uszodában tudtuk legyűrni a bajnoki címvédő Vasas gárdáját. Heroikus küzdelemben diadalmaskodtunk, ráadásul két kulcsjátékosunk, az olimpiai bajnok Varga Tamás és szerb légiósunk, Milos Korolija is hiányzott. Magunkat is megleptük azzal, hogy végig vezettünk, és bebizonyítottuk, hogy a nagy rangadókra is össze tudjuk kapni magunkat. Szintén feledhetetlennek bizonyult az a három júliusi nap, amit Bécsben töltöttünk a kedvesemmel és a barátainkkal.

Péter Szabó Szilvia, a Nox együttes énekesnője:

– Szeptember 28-án fogadtam örökbe az akkor három hónapos kiskutyámat, Lilit. Azóta a drótszőrű tacsi és havagnese keverék kutyussal együtt élünk a főváros közelében, egy takaros kertes házban. Lili az első négylábúm, minden ismerősöm imádja, amikor csak lehet, magammal cipelem a kis virgoncot. Ami a szakmai sikereket illeti: igazán feledhetetlenre sikeredett az októberi unplugged koncertünk a Művészetek Palotájában. Már három héttel a koncert előtt elkeltek a jegyek, pedig ezúttal elhagytuk a tánc- és látványelemeket. A koncerten készült korong pedig két hét után aranylemez lett.

A díszpolgárrá választott Király Leventét ünneplik a szegedi városházán.
Fotó: Karnok Csaba

Király Levente színművész, a nemzet színésze, Szeged díszpolgára:

– Sok boldog napot tölthettem az unokámmal is, de természetesen az év legemlékezetesebb eseménye az volt, hogy május közepén Szeged díszpolgárává választottak. Fantasztikus nagy dolog, hogy az embert méltónak találták erre, majdhogynem kimondhatatlan érzés. Mikor megtudtam, éppen a 70. születésnapomon köszöntött a társulat a Kisszínházban. A közönség előtt Székhelyi József színdirektor olvasta fel Botka László polgármester levelét, melyben díszpolgárnak javasolt. Azóta is rengetegen megállítanak, hogy gratuláljanak a címhez.

Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora:

– Sok ilyen volt, rengeteg, számomra szívet melengető élményt sorolhatok. Nehézsége miatt első helyen említendő az egészségügyi integrációról szóló szerződés aláírása. Átadtuk továbbá a gazdaságtudományi kar és a biológiai tanszékcsoport összesen több mint kétmilliárd forintból létrehozott épületét, felavattuk a Szent-Györgyi Albert emlékszobát, az SZTE-t a külföldi és a hazai rangsorokban egyaránt előkelő helyen jegyzik: a HVG szerint hazai egyetemek és karok közötti versenyben összesítésben a negyedik helyre került az orvostudományi kar.

Farkas Sándor, a Fidesz-MPSZ megyei elnöke, országgyűlési képviselő:

– Nem volt fontosabb esemény nálunk az évben a lányom esküvőinél. Először március 8-án, Indiában mondta ki a boldogító igent, hiszen választottja egy indiai fiatalember. Egy hetet töltöttünk az ázsiai országban, maga a szertartás hindu szokások szerint, négy napig zajlott. Felemelő, egy európai ember számára kápráztató élmény volt: magam is átestem például a megtisztulás, felkészülés ceremóniáján, az esküvő pedig több mint 12 órán át tartott. A fiatalok szeptember 15-én itthon is megerősítették döntésüket egy újabb ceremóniával.

Bedő Tamás, Csongrád polgármestere, szocialista országgyűlési képviselő:

– Megszületett a fiam, ennél szebb nem is történhetett volna ebben az esztendőben. Más, szép volt így az ünnep, az első karácsony együtt. Zerind szeptember 10-én jött a világra – nevét a feleségemmel közösen választottuk, az ősi magyar szó szerbet jelent. Nem ábrándoztam arról, hogy fiú legyen-e vagy lány, csak az volt a fontos, hogy egészséges legyen. Jötténél sajnos nem voltam jelen, mert a kedvesem Marosvásárhelyen szült. Mire Csongrádról odaértem, párom mellett egy kis hajas baba várt. Töredelmesen bevallom, roppantul elérzékenyültem.

Katona Márta gyermekorvos, a szegedi gyermekklinika intenzív osztályának vezetője:

– Egy évekkel ezelőtti történetet mesélnék el, amely az elmúlt hetekben vett gyönyörű fordulatot. Hét esztendeje gyógyítottam meg egy súlyos állapotban lévő kisbabát, akinek édesanyjáról éppen akkoriban derült ki, hogy komoly beteg, közel volt hozzá, hogy elveszítsük. Hogy ez nem következett be, hiszem, annak is köszönhető, hogy a gyermek életben maradt. Decemberben megkeresett ez az édesanya, karján egy újszülöttel. Lám, a legreménytelenebb sorsokból is meg lehet gyógyulni – bízom abban, hogy ez másoknak is erőt ad.

Puskás László, a szegedi Kárász csárda tulajdonosa:

– A családom apraja-nagyja egészséges, ez a legfontosabb. A legjobban a lányomért szorítottunk idén, ráadásul sikerrel: felvették a Tömörkény István gimnázium spanyol szakára. Örülök, hogy egy osztályba került a barátnőivel, mert így jó kis közösségben tanulhat. Szakmai szempontból az első ízben megrendezett szegedi boszorkányfesztivál a legemlékezetesebb, hiszen 10 ország televíziója közvetítette az eseményt – ezzel is hozzájárulva Szeged jó hírének terjesztéséhez, a város idegenforgalmának fellendítéséhez.

Az összeállítást készítette:
Horváth Levente és R. Tóth Gábor

Olvasóink írták

 • 5. czegus 2007. december 30. 14:22
  „gyalogkakukknak: mert az is vagyok, sőt cinikus is, és 0 IQ-us hogy örülj, így hát tisztelettel megkérlek te ne szólj hozzám.”
 • 4. gyalogkakukk 2007. december 30. 13:00
  „czegus - elég primitív a hozzászólásod...”
 • 3. atomboy 2007. december 30. 12:19
  „Szomoru olvasni a hozzaszolok reszerol a negativ megnyilvanulasokat... Szinte dol beloluk az irigyseg.”
 • 2. czegus 2007. december 30. 11:00
  „Farkas Sándor úr kell még egy hír az országnak, nem volt elég Edina, talán olyan ronda az Ön lánya, hogy valamire való férfit nem talált itthon. Nehogy majd a gyerekeknél visszaköszönjön ez a nagy megtisztulás. Szép napot.”
 • 1. kispéter 2007. december 30. 09:36
  „péter szabo szilvia a csináljunk fesztivált müsorban nem az elsök között szerepeltél a nézök inkább erre figyelnek oda mint a kutyáddal valo kapcsolatodra”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szilveszter a jégen: ma délután kezdődik a SZIN Ice

Szeged - Háromnapos téli könnyűzenei fesztivál kezdődik ma Szegeden: a SZIN Ice. A műjégpálya körül december 26-án indult az építkezés. Tovább olvasom