Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Miben erős a régió?

Szeged, Hódmezővásárhely - A Szeged–Hódmezővásárhely kiemelt fejlesztési zóna kiépülése, a tudás egymás közötti rendszeres megosztása és a fenntartható fejlődés a kulcsa a régió következő 15 évének.
Erről Szabó Gábor, a szegedi egyetem rektora beszélt az SZTE, a Szeged Pólus, a DEAK, valamint a hódmezővásárhelyi önkormányzat együttműködéséről szóló projekt megnyitóján csütörtökön. Devecz Miklós, az egyetem kancellárja úgy fogalmazott: céljaik között szerepel a vállalkozó egyetemmé válás, szorosabb kapcsolat kialakítása az iparral és az önkormányzatokkal.

Nagy Sándor, Szeged városfejlesztési alpolgármestere azt emelte ki, hogy olyan közös gazdaságfejlesztési terveket kell készíteni, amelyeket a következő években minden szereplő használni tud. Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere gazdasági fellendülést vár az együttműködéstől. A felek megegyeztek abban, hogy a régió a lézeres és az információs technológiákban, a kreatív iparágban, az élelmiszeriparban, valamint az agrárfejlesztésekben lehet erős.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kopasz testőrből transzvesztita

Szemere Zita fekete napszemüveges, kopasz, tetovált fejű mitugrász vagányként kelti életre Oscart Az álarcosbálban. Tovább olvasom