Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Miért lépett ki Bartha a Fideszből?

Szerda esténként fél 8-tól látható a Városi Televízió és a Délmagyarország közös műsora, a Szemközt. A héten Bartha Lászlót, egykori szegedi polgármestert többek között arról kérdezte lapunk munkatársa, Molnár B. Imre, és a televízió szerkesztője, Márok Tamás, hogy miért lépett ki a Fideszből.
Sokáig tartott, megviselt ez a folyamat – mondta Bartha László. Szeged egykori polgármestere fokozatosan távolodott a Fideszben teret nyerő szegedi politikusoktól, végül egy megyei választmányi ülésen döntött úgy: elhagyja a pártot.

Bartha hangsúlyozta, annak idején saját döntése volt, hogy nem jelölteti magát újra polgármesternek. Utólag úgy érzi, sikeresen szerepelt a politikában, hiszen három választáson indult, ebből kettőt megnyert.
– A város fejlődése, amit most láthatunk, mind abban az időben kezdődött – fejtette ki, utalva a 1998 és 2002 közötti ciklusra. Cáfolta azokat a szóbeszédeket, miszerint „Bartha árnyéka máig rávetül a Fideszre". A Fidesz ugyanis listán jó eredményt ért el a városban, inkább az egyéni jelöltek kaptak kevés szavazatot 2006-ban Szegeden.

Beszélt Oláh János szegedi Fidesz-elnökkel és Nógrádi Zoltán mórahalmi polgármesterrel kapcsolatos ellenérzéseiről. Oláh őt romboló szándékú párttagnak titulálta, Nógrádi pedig – Orbán Viktor megbízására – 2004-ben elkezdte a szegedi ügyek rendezését, ez pedig Bartha háttérbe szorításával is járt.

Bartha szerint a szegedi Fidesz-tagságból több száz fő csendesen, a pártéletből kivonulva tüntet a mostani helyzet ellen. A pártban nagy teret nyert szövetségesek, a KDNP, a gazdakörök mögött nincs valós társadalmi támogatottság.

A volt szegedi polgármester azt mondta, nem vonul vissza a közélettől. Olyan embereket, szervezeteket segít, akik valóban jobboldali értékeket képviselnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzbírság a Sasnak

Több százezer forintra büntette első fokon az etikai bizottság a szegedi Sas patikát. Elsősorban a… Tovább olvasom