Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Miért utáljuk a reklámokat? - Újratöltve

Szeged - Miért utáljuk a reklámokat? – kérdezte olvasóitól a delmagyar.hu. Kommentezőink véleményei közül szemezgettünk.
1. Mert az arcomba tolják. Főként az interneten utálom, amikor átdobál más lapokra. Védekezek ellene, de mindig jönnek valami újjal. Olyan ez, mint a vendégfogó emberek a bárok előtt, épp csak a karomat nem ráncigálják.

2. A reklámok sokkal hangosabbak, mint az adott műsor, olyankor ordít a televízió. Utálom!

3. Vajon ki tapsikol örömében, hogy egész nap, még a magánszférájában is, percenként szembejön valaki és a pofájába hazudik valami aljasat? És el se tud fordulni, mert ott meg jön rögtön egy másik. A reklámok rondák, károsak, hazugok és igazságtalanok (monopóliumot erősítők). Sokkal jobb lenne az élet nélkülük.

4. A gagyi kereskedelmi televíziók műsorait elalvásra használom, ezért is idegesítő, amikor félóránként felriasztanak a nagy hangerővel megküldött reklámok.

5. Akkor utálom a reklámokat, ha túl gyakran, vagy túl sokat zúdítanak rám; ha hazudnak és hülyének néznek; ha kommersz, nyálas és igénytelen; ha megpróbál még annál a szellemi szintnél is lejjebb húzni, amin leledzem…

6. Azért utáljuk a reklámokat, mert rosszak, hosszúak és bugyuták. Idétlen hangon vartyognak, én már a régi televíziókészülékemet is anno átalakíttattam távirányítósra, hogy azonnal elkapcsolhassak, ha jön a reklám.

7. Mert katasztrofálisan rosszak, és pont a legócskább reklámokat nyomatják orrvérzésig! Én már eljutottam arra a szintre, hogy automatikusan kikapcsolok a reklámoknál, és csak a legjobbakra emlékszem, mert vannak ötletesek is.

8. Azért utáljuk a reklámokat, mert bénák készítik bénáknak.

9. A reklámoknál jobban zavar a tévéképernyő alján a karika, a csatorna logója, illetve az aktuális főműsorszámhoz a visszaszámlálás.

10. Én sem szerettem a reklámokat. Most nincs tévém. Boldogabb ember vagyok.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. flexsnake 2009. július 15. 15:37
  „firefox
  +adblock
  +flash block

  Akkor nem zavaró a hülye reklám, és az indul amit akarsz, nem rohangálnak a flashek ahogyan ők akarják”
 • 25. PSissy 2009. július 15. 12:13
  „HoBO-t nézek, ott nincs reklám. :)”
 • 24. Wonal 2009. július 15. 11:19
  „19.persona:Huh!Az a reklám az kikészített:D Az ilyen reklámokból derül ki,hogy az emberi idiotizmus határtalan...”
 • 23. demeterkornel 2009. július 15. 10:33
  „Viszont az Iparos Centrum reklámja annyiban jó, hogy ugyanaz a témája a látott képnek és az olvasott szövegnek, igényes, és nem azt tolja a képünkbe, hogy "gyere be és vásárolj". Persze ez a cél, de a nyerés esélyét dobja fel. (Ami gondolom vásárláshoz van kötve.)”
 • 22. demeterkornel 2009. július 15. 09:43
  „Tipikus rossz reklám itt az oldal tetején ez a napozó nő. Kíváncsi vagyok, hányan tudják, hogy mit reklámoz, anélkül, hogy most gyorsan felgörgetnének. Nagyon kevesen.

  Klímát reklámoz, de az elején egy napozó csajt mutat, totál olyan a kép, mintha egy utazási iroda reklámja lenne.”
 • 21. p!b 2009. július 15. 09:36
  „Engem a netes reklámokban az idegesít mikor átirányítanak más oldalakra, ugye kedves DM. Meg mikor olyan lassan töltődik be a reklám, hogy a bal oldalt a cikkből 30mp-ig csak a felét látom, ugye kedves DM.”
 • 20. sevenof9 2009. július 15. 03:10
  „utorrent. torchwood children of the earth part 5 este 10kor er veget. 10:16-kor mar fenn van torrenten reklammentesen. szombat este nezheto az otthoni hazimozin. es a pause gomb megnyomasaval a pisiles,sor,gyerekneveles,zuhanyozas mind-mind megoldhato.

  celtisnek igaza van,a pr es a kozgazdasagtan merhetetlenul tudomanyosnak latszodnak...merhetetlenul...latszodnak...”
 • 19. persona 2009. július 14. 21:58
  „na meg az "Anyúúúúúúúúúú, kaaakilnooooom kell, de csak a Petiék wcjébe!" én nem jutnék el odáig..:D”
 • 18. persona 2009. július 14. 21:56
  „Juteszembe.. a "másik mosópor" hol kapható? :D”
 • 17. Cukipofa 2009. július 14. 21:08
  „Én ezt mindjárt egy ellentmondással kezdeném: Utálom a reklámot mert este például valami film közben reklám jön, akkor tuti elalszok a reklám végéig. De ugyanakkor azért szeretem a reklámot a film közben mert közben ki tudok menni kajcsiért, vagy pisilni vagy fogat mosni vagy bármi más.
  De amit a legjobban utálok: Délben hazamegyek ebédelni és bekapcsolom a tv-t a hírek miatt. De a hírek után rögtön jön a hüvelygombás reklám, a wc illatosítós, a wc kefés, a műfogsorrögzítös, a tamponos stb. stb. Közen meg kanalazom a levest. Hurrá.”
 • 16. flexsnake 2009. július 14. 20:46
  „,,8. Azért utáljuk a reklámokat, mert bénák készítik bénáknak."
  ezt nem én írtam? :D
  De a dm is minimalizálhatná a reklámokat mert lassítják az oldalt meg panasz is van. Ha már reklámozni akarnak akkor a húségkártyát tessék, több bevétel, kevesebb reklám és jobban is kapcsolódik az oldalhoz.”
 • 15. flexsnake 2009. július 14. 20:04
  „A baj az hogy nem értenek a reklámhoz. Kevés a jó reklám és azt is elcseszik a kötelező 15-20perces reklámblokkokkal.
  A jó reklám nem mászik az arcodba hanem feldob egy kérdést. Azt sem tudod miről van szó de már harmadszóra látod. Egy idő után érdekelni fog. Ezt külföldön gyakrabban alkalmazzák. Itthon is volt pár próbálkozás. A másik a történet alapú. A red bulll meg az unikum csinált ilyeneket. Meg a hubertus is a az egész vadász projektel. Vannak jó reklámok de nem a joghurtosok. Ebben is van egy csomó hiéna aki gagyit készít olcsón. Aztán anyázod a tvt a reklámok miatt.”
 • 14. PSissy 2009. július 14. 18:06
  „Érdekes én nem látok a delmagyar.hu oldalon reklámokat. Talán azért, mert firefox+adblock plus+noscript? :))))”
 • 13. Celtis 2009. július 14. 16:48
  „12. misztral: látom, te sem olvasod el a cikket és a többiek hozzászólásait, mielőtt reagálsz. :)
  Nem gond, például én sem szoktam... :)”
 • 12. misztral 2009. július 14. 16:06
  „Néha jó lenne valami műsor is két reklám között...”
 • 11. szamika 2009. július 14. 14:09
  „varadipal egyet értek vele,
  mint írsz,de néha már a "jóból" is
  megárt a sok.
  Mert néha már az a ember érzése,hogy a csapból is reklám folyik.
  De ha még igaz is volna,de a fele sem igaz már,”
 • 10. Celtis 2009. július 14. 13:57
  „Ha becsületes lenne a marketingszakma, és elismernék, hogy a "tolt" reklámoknak gyakorlatilag elenyésző a hatásuk, a cégek nem fizetnének milliókat pár másodpercért egy tévéfilm közben vagy tízezreket egy bannerért. Csakhogy a reklámok eredményességét ugyanazok a marketingesek mérik, akiknek érdekében áll, hogy a saját létjogosultságukat alátámasszák. Ezért tudományuk elég nagy százalékban a statisztikák kozmetikázását jelenti.

  Igen, a hatékony vevőszerzésének az információ "húzása" a kulcsa, vagyis akkor kapjak információt a thaiföldi repülőutakról, ha én magam keresem, akkor viszont minél többet, hogy össze tudjam őket hasonlítani.
  Akit az autók érdekelnek, előfizet egy autós magazinra. Gyakorlatilag harminc oldalon keresztül reklámot olvas, de olyant, amit ő szeretne. Ha befektetési tanácsok érdekelnek, akkor sem fogom megvárni, amíg a huszonötödik, hálózatba beépült ismerősöm is felhív, hogy lenne-e egy órám beszélgetni vele, hanem felkeresek egy befektetésekkel foglalkozó online magazint és kiművelem magam a pillanatnyi helyzetről.

  Ja, egyébként ez a topic az újságírás csúcsait döntögeti: írjunk egy selejtes cikket, várjuk meg, míg jó sokan kifejtik a véleményüket a témáról a fórumban, majd a hozzászólásokat kopipészteljük egy újabb cikkbe! Majd ha ahhoz is hozzászólnak, akkor újra!... ;)

  Felhívom a kedves hozzászólók figyelmét, hogy ne rontsák a délmagyar munkatársainak önfenntartó lehetőségeit azzal, hogy ilyen 1-3-4-7-10 megfogalmazásokat biggyesztenek ide! Szedjék össze a gondolataikat, és fogalmazzák meg szép kerek mondatokban! Különösen a helyesírási hibákat kerüljék, mert mint köztudott, a délmagyar nem alkalmaz holmi korrektorokat. Jó fórumozgatást! :)”
 • 9. c3po 2009. július 14. 13:39
  „Pl azért utálom, mert a primitív webszerkesztők (pl. a délmagyaré) nem tud egy normális, legördülő reklámot használni. A címoldalon elkezdem olvasgatni a cikkeket, legördítek az oldal közepére- aljára, majd eltünik minden! Reklám az nem jelenik meg, mert az az oldal tetején van. Gratula ! Kicsit képezze már tovább magát az illető! Nézzen körül más weboldalakon is, hogy a nagyok hogy csinálják! Szerintem aki itt reklámoztatja a cégét, az ellenkező hatást ér el, mint amire számít. Sokszor egy szolíd kis bannerel többet lehet elérni, mint az ilyen elcseszett, problémásan eltüntethető szarokkal. Ha érdekel, a kicsi szolídra is ráklikkelek, de ha nem tetszik a módja a reklámozásnak, ha érdekelne sem fogom megnézni!”
 • 8. varadipal 2009. július 14. 13:15
  „Szeretem a reklámot. Pont le tudok zuhanyozni, amíg sugározzák./meg pisilni, meg sörért menni, meg a mikróban kukoricát pattogtatni, meg a srácok nótáját elhúzni a napi csínytevésért, meg stb.../”
 • 7. papagaly 2009. július 14. 11:47
  „nekem 1+2+3+4+5+6+7+8 miatt.
  Még gúnyolódik is, hogy még azt az olcsó 3-4 milliós autót se tudod megvenni, pedig milyen olcsó, mennyi engedményt adunk hozzá. Én meg a Trabantomat is csak ritkán, félve veszem elő.
  A tv-s reklámok ellen ott a távkapcsoló, abban a pillanatban elkapcsolom, a számítógépes hirdetésekre meg egy technikát alakítottam ki, : mellé nézek, és akárhogy vonaglik, nem nézek oda. Na a sovány meg pocakos egy ütemre mozgására odanéztem, de, hogy mit hirdetnek, azt nem tudom de nem is akarom tudni.
  Jobb lenne, ha azt mondanák -egyszer-, hogy a reklámköltségekkel csökkentjük az árakat.
  Mutassanak egy embert, aki egy bármilyen hirdetés közben felugrik és rohan megvenni a hirdetett árút.
  Van aki szereti a reklámokat, sőt, mondogatják is hangosan, azoknak meg legyen egy-két-három hirdető csatorna, ott aztán üvölthetnek, ha valamire az embernek szüksége van, vagy a számítógépen nézi meg, vagy a szakboltban érdeklődik, de lehetne egy interaktív csatorna , melyen megkérdezhetném, hogy a "karfiol" hol a legfrissebb, legolcsóbb?
  Meg aztán az üvöltő dumákat velem, velünk fizettetik meg.
  Egyébként tényleg uborkaszezon is van, de már nem csak egyenes, hanem görbe is. (az eu. megmondta)”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Virágzik a japánakác, besárgult Szeged

Szeged - Nyárfapihék fehér termése után most a japánakácok sárga virágja terít szőnyeget a szegedi aszfaltra – és mindenhová: autókra, erkélyekre egyaránt. Tovább olvasom