Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Miklósa Erika az Ory grófjában Szegeden

Szeged - Miklósa Erika Liszt Ferenc-díjas operaénekesnő alakítja Rossini Ory grófjának női főszerepét szombaton a Szegedi Nemzeti Színházban; Adéle de Formoutiers grófnő koloratúr szerepében egy héttel később a fővárosi közönség is hallhatja a népszerű énekest a Thália Színházban.
Mint azt Miklósa Erika az előadásról tartott szerdai szegedi sajtótájékoztatón elárulta, a felkérés készületlenül érte, nem ismerte a darabot, mert igen ritkán játsszák, de a szegedi fellépés nagyon jó lehetőség egy új szerep megtanulására, ráadásul magyarul.

A darab tele van humorral, s a szerdai próbán egyszer meg is kellett állni, mert a nevetés miatt nem ment tovább - mesélt élményeiről. A darabot már egy hete próbálják, s mint megjegyezte, azon dolgozik majd, hogy más fesztiválokra is eljusson. Emellett valószínű, hogy New Yorkban, a Metropolitan Opera színpadán is játssza majd a szerepet.

A sajtótájékoztatón a dél-alföldi várossal kapcsolatban felidézte: karrierje tulajdonképpen Szegeden, a Kisszínházban kezdődött. 1989-ben a főiskolások vizsgamunkaként A színigazgatót szerették volna bemutatni, de nem volt koloratúr szopránjuk Madame Herz szerepére. "Én nem voltam főiskolás, a konziba jártam, de bátran vállaltam a feladatot, s pont Pál Tamás vezényelt" - fűzte hozzá.

Mint Miklósa Erika elmondta, minden évben ellátogat a Tisza-parti városba egy szerep vagy csak a kikapcsolódás kedvéért. A Varázsfuvola Éj királynő-szerepe is Szegedhez kötődik számára, hisz egy városi versenyt nyert meg vele, s 2004 óta már a New York- i Metropolitan Operában énekli. A legtöbben ma már egy-két szereppel futnak be nagy karriert, miután olyan széles az énekesi repertoár, hogy valamiben nagyon speciálisnak kell lenni - magyarázta, hozzátéve: ilyen feladat az Éj királynője. "Nekem szerencsém volt, pont erre születtem, s voltam elég bátor, hogy ezzel elinduljak" - hangsúlyozta Miklósa Erika, aki úgy véli: nem az a nehéz, hogy az ember bekerüljön a nívós helyekre, hanem az, hogy azt a színvonalat megtartsa, ami a bennmaradáshoz kell. Az Anger Ferenc rendezte és Pál Tamás vezényletével színpadra állított Ory grófját Szeged után a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében is láthatja a közönség március 27-én, Miklósa Erikával a női főszerepben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megmenekült a biciklitároló az épülő trolimegállóban

Le akarták flexelni a 9 hónapja kihelyezett biciklitárolót a Honvéd téri templom mellett - itt épül a 8-as troli egyik megállója. Szerdán megtudtuk: marad a kerékpártámasz. Tovább olvasom