Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Mikulás-napi özönvíz a játékboltban

A Szeged egyik frekventált helyén működő játékboltban Mikulás napján özönvizet kaptak nyakukba a dolgozók. Az üzlet tele volt vásárlókkal, a tulajdonosok mégis kénytelenek voltak bezárni. A vészhelyzet másnapra megszűnt, de a forgalomkiesést nehéz lesz behozni.
A vevők az ajtóban várakoztak – aznap már hiába
Mikulás napján „égi áldásban" részesültek a Jókai utca játékboltjának tulajdonosai és vásárlói. A délutáni csúcsforgalomban hirtelen ömleni kezdett a víz a plafonon keresztül.

– Tele volt a bolt, amikor az egyik vevő szólt: folyik a víz a tetőről. A vásárlók segítségével mentettük az árut; amit csak tudtunk, félrehúztunk a víz útjából. A szomszéd bolt dolgozói – annak ellenére, hogy náluk is rengetegen vásároltak akkor – vödrökkel siettek a segítségünkre – mesélte az üzlet tulajdonosa. Lutor György hozzátette, nemcsak az elázott játékok jelentik a kárt, a forgalomkiesés is jelentős. A vevők a bolt ajtaja előtt álltak, de nem engedhették be őket addig, amíg rendbe nem tették a helyiséget. Négy vödör vizet gyűjtöttek össze, a takarítás hosszú időt vett igénybe, így aznap már ki sem nyitottak.

A tisztítást és a pakolást másnap hajnalban folytatták, így tegnap délelőtt már fogadhatták a karácsonyra vásárlókat. Az üzletvezető elmondta, egy évvel ezelőtt szintén karácsonyhoz közel már előfordult hasonló eset. De mivel körülbelül egy hónappal ezelőtt az IKV kezelésébe tartozó épületben kicserélték a csöveket, nem feltételezték, hogy hasonló történik idén is. Most viszont attól félnek, bármikor előfordulhat egy újabb áradat.

Tegnap látogatásunkkal egy időben az IKV munkatársai is a helyszínen voltak. Blidár László műszaki vezetőtől megtudtuk: dugulás volt a Jókai utcai ház közös rendszerében, emiatt folyt a víz a játékboltba. Hogy melyik bérlő okozhatta az özönvizet, azt nem tudták megállapítani, de annyit elmondtak, hogy ebben az épületben máskor is került már oda nem illő dolog – például ruhanemű – a közös rendszerbe.

Az IKV elhárította a dugulást, az özönvízveszély megszűnt. A játéküzlet kárát a biztosító rendezi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óriási sikert aratott babakiadványunk

Húszasával vitték tegnap az újságárusoktól a Délmagyarországot és a Délvilágot, amelyben elhelyeztük… Tovább olvasom