Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Mikulások lepték el tegnap Szegedet

Szeged - Jóságos rendőrmikulással és mikulássapkás hoszteszekkel találkoztunk tegnap Szegeden. A szeparkos „Mikulás-csomagot" is kedvezményesen lehetett törleszteni.
A biztonsági öv fontosságára hívta fel tegnap délelőtt az autósok figyelmét mikulásjelmezben a Csongrád Megyei Baleset-megelőzési Bizottság vezetője. Radics „Mikulás" Róbert őrnagy az öv használatát elmulasztóknak helyszíni bírság helyett ezen a napon virgácsot adott. Arcát a Szegedi Nemzeti Színház sminkese festette ki. Mivel az őrnagy már harmadjára öltötte magára a jelmezt, jól tűrte a kikészítést.
Teslér Zoltán az anyósülésen ült, és nem kötötte be magát: „jutalma" a figyelmeztetés mellett a már említett virgács volt, míg az övet használó sofőrt csokitélapóval jutalmazta Radics őrnagy. – Bárcsak mindig a Mikulás igazoltatna! – hallottuk Farkas Attila óhaját. Bár a szegedi férfi mindig beköti magát, a Mikulásnak azért szívesebben állna meg. – Eddig csak szabálytalan parkolás miatt büntettek meg – mondta.

Radics Róbert őrnagy bírság helyett virgácsolt. Fotó: Frank Yvette

S ha már itt tartunk: a Szegedi Közlekedési Társaság Szepark parkolási ágazatánál tegnap egész nap fél áron rendezhette büntetését az, akit korábban tilos parkoláson értek és még nem kapott felszólító levelet. Az ügyfélszolgálaton egymásnak adták a kilincset a szabálytalankodók. – Így csak 2700 forintot kellett fizetnem, de még ezt is soknak tartom – magyarázta a tilosban parkolásért már többször büntetett Mariann. A reggeli órákban, illetve délután a nagyállomáson is osztogatták ajándékaikat a vasutas Mikulások és krampuszok: a vonattal iskolába járó diákok és a szüleikkel utazó gyerekek voltak a kedvezményezettek.

A nagyáruházban lufiszobrász krampusszal, és a gyermeki hangot elvarázsoló Télapóval találkoztunk. Az ünnepet a szolgáltatók is kihasználták. Mikulássapkás hoszteszeik a cégek tájékoztatóit egy-egy szaloncukorral nyomták a járókelők kezébe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevés az intenzív ágy az új klinikán

Szeged - Mint lapunkban megírtuk, decembertől a szegedi új klinika traumatológiáján végzik az összes… Tovább olvasom