Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Milliárdokkal lógnak az APEH-nak

Szeged - Több mint 890 millió forinttal tartoznak Csongrád megyei magánszemélyek és egyéni vállalkozók az APEH-nak, 18 megyei cég adóadóssága pedig ennél 1 milliárddal több.
Az adóhivatal közzétett egy harmadik listát is a honlapján, arra azok kerültek fel, akiknél a tartozás (és a bírság) jogerőre emelkedett. A legtöbbel egy budapesti cég tartozik, 4 milliárddal lóg az APEH-nak.

Az APEH ismét nyilvánosságra hozta „az állami adóhatóságnál nyilvántartott, 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 10 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező magánszemélyek és egyéni vállalkozók" nevét és pontos lakcímét.
Az adóhivatal 2191 nevet tartalmazó listájára 89 Csongrád megyei magánszemély (76) és egyéni vállalkozó (13) került fel.

A megyei települések rangsorát 29 magánszeméllyel és 5 egyéni vállalkozóval Szeged vezeti, a listán egyébként 27 város és község szerepel.

Bár jóval kisebb – 802 név – a másik, „az állami adóhatóságnál nyilvántartott, 180 napon keresztül folyamatosan fennálló, 100 millió forintot meghaladó adótartozással rendelkező – nem magánszemély – adózók" listája, de sokkal többet „ér", adótartozásuk meghaladja a 80 milliárd forintot. Erre 18 Csongrád megyei vállalkozás került fel, köztük 17 felszámolás alatt áll. Az egyetlen kivétel a szegedi Zöld Stílus Produkciós és Szolgáltató Kft.

A harmadik, egyébként a legrövidebb, mintegy 150 nevet felsoroló listán „az állami adóhatóság – a negyedévet követő 30 napon belül – közzéteszi azoknak az adózóknak a nevét, (elnevezését), lakóhelyét, székhelyét, telephelyét, a megállapított adóhiány és jogkövetkezmény összegét, akiknek (amelyeknek) a terhére az előző negyedév során jogerőre emelkedett határozatban magánszemélyek esetében 10 millió, más adózók esetében 100 millió forintot meghaladó összegű adóhiányt állapított meg, feltéve, hogy az erről szóló határozatban előírt fizetési kötelezettségüknek a határozatban megállapított határidőben nem tettek eleget".

Itt a Csongrád megyei cégek és magánszemélyek közül a Csanád Bútor Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 194 millió 282 ezer+132 millió 829 ezer forinttal áll az élen. Második a szegedi Bono Hungária Kereskedelmi Kft. (109 millió 912 ezer+71 millió 894 ezer), a harmadik az ugyancsak szegedi Bono-Szerviz Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (104 millió 686 ezer+75 millió 359 ezer) A negyedik „ER&ME" Szolgáltató És Kereskedelmi Bt. tartozása is jelentősen túllépi a százmilliót, 101 695 000+59 991 000, az ötödik és a hatodik két magánszemélyé (22 545 440 + 14 979 638, illetve 12 337 206 + 8 717 533).

Ezt a listát egyébként a budapesti székhelyű Blacknex Papír-Írószer Kereskedelmi Kft. vezeti kis híján négymilliárd forint adótartozással és bírsággal (1 916 032 000+1 952 195 000).

Olvasóink írták

 • 6. szetáv 2008. május 07. 21:47
  „Igen és ha van a szetávnál tartozásod,lealacsonyitó módon boriték nélkül dobálják be a számládat.Már ennyire megy a spór? Hol is van az adatvédelem?????????????????????????????,,,”
 • 5. dodó 2008. május 06. 20:48
  „Csak félve kérdezem: Ha több tízmillióval tartozom nem jön a végrehajtó, csak akkor, ha párezres kölcsön vagy számlatartozásom van? Vagy a nagyban csalókra is kiterjesztették a pozitív diszkriminációt, hiszen ők is kisebbséget képeznek!?”
 • 4. bespin 2008. május 06. 08:32
  „Az APEH csak az adótörvények betartását követeli meg.Nem "Ő" a törvényalkotó, hanem a szavazópolgárok által megválasztott töketlen banda.
  Én befizetem a vállalkozásom utáni járulékokat, az alkalmazotti jogviszonyom miatt sem kell félnem az adóhatóságtól.Szívom a fogam sokszor , de ez van.Ennyi!!!!
  Van jó kis közmondás:Addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér!!!”
 • 3. Transporter 2008. május 06. 08:26
  „Az a probléma, ha az Apeh végzést indít is ellenük a behajtásra, akkor sem fogja fedezni az ingatlanok és ingóságok értéke az adósságot. Hozzáteszem ezeket az értékeket is negyedáron elkótyavetyélik.
  Alternatív útként a vállalkozó becsődölteti és nem tudják behajtani, mi szenvedjük meg azt is.”
 • 2. Jo Bacsi 2008. május 06. 08:16
  „Ezek nem valos adossagok hanem nagyon magas tobbszor megszorzott buntetesek. A naci APEH epp ugy vezeti a konyveit mint egy vallalat. Az egyik oldala amibe az eladott aru erteke van es van egy amibe az eladott aru hitelert volt eladva. (tartozasok) . Na most attol fug melyiket nezik. Ha valaki kerdezi (mondjuk az EU) akkor azt az oldalt nezik amibe az eladott aru erteke van. (kirott adok) ami mutatja a bevetelt. Ha az adozok kerdezik akkor azt az oldalt nezik ahol a tartozasok bele ertve az eg magas buntetesek vannak es azt mondjak milliardokkal tartoznak es az allamnak nincs penze. Tehat egy tizmilliardos tartozas valos erteke csak ugy egy milliard korul lehet igazi ertekben. Azert olyan kicsi mert az embereknek mar nincs penzuk semmire igy aztan a valallatok se tudnak adozni mert kenytelen hitelbe eladni az arujat sokszor es nem tudja a tartozast behajtani de ugyanakkor nagyon korulmenyes azt a veszteseget leirni az adobol igy sokan elhanyagoljak es bezarjak a ceget vagy a kisboltot vagy eppen akarmilyen vallakozas.
  Na ost a naci APEH utanna megy ezeknek es mivel keptelenek kifizetni a magas erdeti adot igy kironak rajuk hatvanyozott bunteteseket ami noveli az apeh konyveinek erteket az EU fele hogy az orszag meg tobb "palyazatot" tudjon kapni es tobb penzt koldulni. Igazabol szegyen de az allamnak nem eleg a kozsarolt sarc hanem meg az EU-hoz is penzert fordul atverve azokat a balance konyv bevetel oldalaival.”
 • 1. Mindi 2008. május 06. 06:03
  „Gratula. és akkor most mi lesz, a kicsiken, esetleg becsülettel fizetett adózókon hajtják be, különböző büntetések formájában ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kezdődik az I-es kórház kiürítése

Szeged - Két hét múlva már a Vasas Szent Péter utcai rendelőbe kell mennie annak a betegnek, aki eddig az I-es kórház pszichiátriai gondozójába járt. Tovább olvasom