Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Milliárdos beruházás kezdődik jövőre Szegeden

Egymilliárd forintot meghaladó beruházásba kezd a Szeplast csoport. A szegedi cég üzemcsarnokot és raktárt épít, korszerű gépsorokat vásárol. Az építkezés első üteme a jövő év első felében fejeződik be. A vállalkozás új munkahelyeket is teremt.
Méretre szabják a nyílászáró egyik profilját. Fotó: Segesvári Csaba
Több mint egymilliárd forintos beruházást kezd meg a jövő évben a Szeplast csoport Szegeden. A jelenlegi 3,3 hektáros Külterület úti telephelyüket hat hektárra bővítik. A műanyag-alapanyaggyártás mellett itt kap helyet a nyílászárógyártó üzem, ami a Budapesti úti telephelyet kinőtte. Jelenleg már a csarnokok előtti területet is raktárként használják.

A cég életében a fejlesztés egy újabb mérföldkő. Csíkos Attila tulajdonos még 1994-ben műanyag-feldolgozással kezdte négyszemélyes vállalkozását. Igazából négy év múlva kezdődött a cég felfutása, amikor megindult az ablakgyártás. Az ezredfordulón a két profilt különválasztották, ami a telephelyek jövő évi összevonásával továbbra sem változik.

– A cégcsoport ebben az évben 2,5 milliárd forintos árbevétellel számol, amihez képest a több mint egymilliárdos beruházás hatalmasnak számít – hangsúlyozta a tulajdonos. A milliárdos beruházás önmagában is tekintélyes, hiszen a régióban ekkora volumenű fejlesztés nagyon kevés van. Hozzátette: a fejlesztés arányaiban akkora, mintha a Pick Zrt. 20 milliárdos beruházást hajtana végre.

A Külterületi úton az ötezer négyzetméteres csarnok az első ütemben, a jövő év első felében épül meg. Ebben kap helyet nyílászárógyártó részleg és a legmodernebb technológiával felszerelt raktár.

Börcsök Gábor ügyvezető igazgató, Sávai Zoltán műszaki igazgató és Csíkos Attila tulajdonos mutatja az üzemcsarnok látványtervét
– A beruházásban hatszázmillió forintot gépek beszerzésére költünk. A GVOP egyik pályázatán ehhez 150 millió forintot nyertünk – magyarázta Börcsök Gábor ügyvezető igazgató. Kijelentette: a teljesen automatizált gépsorok irányítását mérnökök végzik majd és további szakképzett munkaerőre is szükségük van. Ezért 20-30 fős létszámbővítésben gondolkodnak. Ezáltal a cégcsoportnál, várhatóan jövő év közepétől, százharminc főt foglalkoztatnak.

A cégvezetés a beruházással a termelékenységet szeretné növelni: jelenleg az ország egész területére szállítanak építőiparban használható műanyag alapanyagot és nyílászárókat. Exportjuk – ami az árbevétel húsz százalékát teszi ki – a szomszédos országokba, Horvátországba, Szerbiába, Szlovéniába, Szlovákiába és Romániába irányul.


Jótékonyság

A Szeplast csoport támogatásokra és jótékonyságra az idén ötmillió forintot költött. Ebből a pénzből a gyermekgyógyászat oktatását és kutatását, az árvízkárosultak és fogyatékos gyerekek megsegítését, az időskorúak gondozását, a gyermekotthon felújítását, valamint a Pick Szeged kézilabdacsapatát támogatták. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar Anna a Fidesz-frakció megyei közgyűlési elnökjelöltje

Magyar Annát jelöli a Fidesz a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöki posztjára. A frakció erről a tegnap… Tovább olvasom