Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Milliós álmok, szomorú ébredés

Hirdetőújságokban, interneten és most már a napilapokban is egyre sűrűbben találkozhatunk olyan állásajánlatokkal, amelyek mesés gazdagságot – de minimum gondtalan megélhetést hirdetnek leendő munkatársaiknak. A gazdagság reményében két hirdetésre jelentkeztünk.
Egy reklámszervező cég havi bruttó 145 ezer forintos jövedelmet garantált azonnali kezdéssel. Ha bővebbet szeretnénk megtudni a munkáról – felbélyegzett válaszborítékért tájékoztatnak. A bélyeg miatt máris ötven forinttal lettünk szegényebbek, de ez még belefér, hiszen már az első hónapban több százszorosát kereshetjük meg ennek.

Másol és továbbít

Pár napon belül érkezett a válasz – melyben tettre kész embernek tituláltak – egy nyilvántartási lap kíséretében. Kérték, hét napon belül küldjük vissza a lapot – újabb öven forint –, mivel a jelentkezések száma korlátozott. Csak ezután postázzák azt a munkacsomagot, ami valóban tartalmazza az elvégzendő munkaköri leírást. Válaszborítékot meglepő módon nem kértek, viszont a csomagért 3590 forint plusz postaköltséget kellett volna fizetnünk. Annyit azért elárultak, a munka borítékolásból, reklámanyag-továbbításból és másolásból áll. Mivel nem kockáztattuk meg, hogy még több pénzt húzzanak ki a zsebünkből, nem küldtük vissza a nyilvántartási lapot. Talán mégsem voltunk annyira tettre készek.

Mesés gazdagság

Következő munkahelyünkre az interneten találtunk rá. Havi 6-7 ezret ajánlott. Na, nem forintban, hanem euróban. Ehhez még befektetni sem kellett. Belevágtunk. A jelentkezési lap kitöltése után, amelyben többek között telefonszámunkat is elkérték, hamarosan felhívtak. Kellemes női hang tájékoztatott arról, hogy ha komolyak a szándékaink, e-mail címünkre elküld egy 45 perces filmet, amiből többet tudhatunk meg erről a mesés ajánlatról. Elöljáróban közölte: a munka oroszlánrésze az interneten keresztül történik – ha tetszik, jelezzünk vissza.
A film azokról a sikeres emberekről szólt, akik már havi több tízezer eurós jövedelemmel büszkélkedhettek a munka jóvoltából. Hogy mivel lehet ennyit keresni? Vitaminok és táplálékkiegészítők forgalmazásával. Tetszett a sok álomszerű történet és a nagy pénz lehetősége, így visszajeleztünk.

Nyolc óra munka

Válaszul egy „nagyjátékfilmet" küldtek, ami a munkával kapcsolatos minden kérdésre válaszol. A sztori nagyjából ugyanaz volt, mint a rövid tájékoztatóban: a német cég nagy- és kisfőnöke, menedzsere, egyszerű háziasszonya, favágója mesélte el – idegesítő magyar szinkronnal – csodálatos meggazdagodásának történetét. A tényleges feladatról kevés szó esett.

Egy dologban azért mégiscsak különbözött az előbbitől. A on-line szeminárium végén – a hogyan is vágjunk bele a munkába témakör alatt – jelezték: ahhoz, hogy mindezt elkezdhessük, rendeljünk meg egy 100 eurós (25 ezer forint) kezdőcsomagot. Ez olyan termékmintákat tartalmaz, amelyet leendő ügyfélcsoportunk tagjai között oszthatunk szét. Ők utána rendszeres megrendelőinkké válnak – állították. S hogy hogyan juthatunk ügyfélkörhöz? Például olyan internetes felhívások útján, amire mi is jelentkeztünk.

Ezért csak nyolc órát dolgoztunk náluk: ennyibe telt ugyanis a szeminárium végighallgatása.

K. G. G.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Papp Edina nem utazott Törökországba

Nem utazott Isztambulba a tavaly nyáron elrabolt és Törökországba vitt szegedi kisfiú édesanyja.… Tovább olvasom