Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Milyen gyakran jön a kéményseprő?

Csongrád megye - November 1-je óta a korábbinál is nagyobb területen végzik a katasztrófavédelem kéményseprői a lakossági kémények tisztítását.
A kéményseprők által végzett úgynevezett sormunka nincs összefüggésben a fűtési időszakkal. Hogy milyen gyakran érkezik egy háztartásba a kéményseprő, az attól függ, hogy az adott ingatlanban milyen tüzelőberendezéssel fűtenek – tájékoztatta lapunkat Molnár Krisztina tűzoltó főhadnagy.

A megyei katasztrófavédelmi szóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy ahol gázüzemű vagy zárt égésterű tüzelőeszköz van, ott kétévente kell ellenőrzést végezni, minden egyéb fűtőberendezés esetében évente jön a kéményseprő. A lakossági sormunka az egész országban ingyenes. Ha valaki a kötelező és ingyenes sormunkán túli kéményseprést akar megrendelni, ezt a 1818-as telefonszámon, azon belül a 9-es, majd az 1-es menüpont kiválasztásával elérhető ügyfélszolgálaton teheti meg. A külön megrendelt és sormunkába nem tartozó munkáért fizetni kell. A kéménysepréssel kapcsolatos minden információ elérhető a kemenysepres.katasztrofavedelem.hu weboldalon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vitáznak a sokmilliós társasházi felújításról

Vitáznak a sokmilliós társasházi felújításról
A lakók egy része lenullázódó társasházi számláról beszél, a közös képviselő meg arról, hogy a 2,5 milliós plusz inkább pozitív kivétel. Tovább olvasom