Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Milyen volt az éve?

Ezer éve nem láttalak, mintha nem is ugyanabban a városban élnénk, hogy vagy? A véletlenül összefutó ismerősök szokásos kérdésére a rövid válasz: köszönöm, jól. Sosem tudjuk meg, valójában mi foglalkoztatja a másikat, mi történt vele – és mi nem. A föntinél kicsivel hosszabb válaszért most mi keressük meg az önök ismerőseit. Milyen volt az éve?
„Számos izgalmas szakmai feladatom akadt ebben az évben. Már a kisszínház bezárása után megkezdődött az új hangrendszer megtervezése, amelyben én is részt vettem. Nagyon komoly árversenyes beruházást bonyolítottunk le. Kaptunk olyan pályázatokat is, amelyek árban ugyan kedvezőnek tűntek, ám technikai szempontból szinte minősíthetetlennek bizonyultak.

Nagy sikernek tartom, hogy sikerült ezeket kiejteni a versenyből. Így modern, akár moziszerű elektroakusztikai hangzást is lehetővé tud tenni a kisszínház új hangtechnikája. Hetente átjártunk a kollégáimmal a felújítási munkálatok közben, annyira izgatott bennünket, hogy minden rendben legyen. A májusi átadásra jó akusztikai tulajdonságú teátrum alakult ki. A rendelkezésre álló behatárolt pénzügyi keret ellenére is nagy tudású, kitűnő elektroakusztikai berendezésparkot kaptunk. 1986 januárja óta vagyok a Szegedi Nemzeti Színház dolgozója, kicsit furcsa, hogy húsz évig a nagyszínház volt a bázisom, ettől az évadtól viszont már a kisszínház hangtárát vezetem, innen járok át az ügyeket intézni. Az átadás óta is voltak, vannak további fejlesztések: hangeditáló helyiséget is kialakítottunk. A kor követelményeinek megfelelő, nagyrészt számítógépes előkészítő és bejátszó rendszerünk van, amely lehetővé teszi az előadások üzembiztos kiszolgálását.

Egressy Zoltán darabja, a Reviczky kapcsán is bebizonyosodott: avíttá vált már a hangtár meghatározás, nyugodtan nevezhetnénk inkább multimédiás tárnak a részlegünket, hiszen videotechnikával is dolgozunk, a projektoros kivetítést is mi csináljuk.

A magánéletemben nyugodtan, különösebb események nélkül telt az év. Családi körben készülünk a szokásos karácsonyra. Hallé és sült hal kerül az ünnepi asztalra. Szilveszterre kocsonyát készítünk – jó sok citrommal ízesítve ez az egyik kedvenc ételem."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzzavarban nem segít a múzeum

Óriási közönséget vonzott a Munkácsy- és – megyénkben – a Chagall-kiállítás, ám közben a… Tovább olvasom