Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 0°C Még több cikk.

Milyen volt az éve? - Gyuris Istvánné Mészáros Ágnes

Ezer éve nem láttalak, mintha nem is ugyanabban a városban élnénk, hogy vagy? A véletlenül összefutó ismerősök szokásos kérdésére rövid a válasz: köszönöm, jól. Sosem tudjuk meg, valójában mi foglalkoztatja a másikat, mi történt vele – és mi nem. A föntinél kicsivel hosszabb válaszért most mi keressük meg az önök ismerőseit. Milyen volt az éve?
Gyuris Istvánné Mészáros Ágnes vágya mindig is az volt, hogy elárusító legyen Fotó: Gyenes Kálmán
„Sok munkával telt az eddigi évem, és nagyon boldogan. Munkahelyemen éppolyan fantasztikusan érzem magam, mint otthon. Kérem, én már hatéves koromban boltost játszottam otthon. Fogtam a lisztet és a cukrot, vittem a kisgarázsba, és eladtam. Az öcsém volt a vevő. Így kezdődött, és azóta is örülök, hogy eladó vagyok, baromfirészleg-vezető a Mars-Hús Kereskedőháznál, ahol szakmailag nagyon sokat tanultam a főnökömtől. Persze, nemcsak eladni szeretem a csirkét, hanem sütni-főzni is. Ugyan most édesanyám és anyósom készíti a karácsonyi ebédet, mert szombat délelőtt még dolgozom, de nagyon jól el tudnám készíteni én is.

Mit szeretek legjobban a munkámban? Mindent. Tudja, hozzánk nagyon sok idős ember jár, nincs kihez szólniuk, én pedig imádok elbeszélgetni, viccelődni-nevetgélni velük, ha épp van idő. Már ott tartunk, ha véletlenül el kell mennem ügyintézni, reklamálnak a vevők, Ágika, hogyhogy nem volt itt egy fél óráig?

Az is előfordul, azt mondja a nénike-bácsika, ugyan még van otthon a hűtőben ennivaló, mégis bejön pár szólt váltani, és ha már itt van, akkor vesz is valamit. Karácsony körül akad, aki nem visz, hanem hoz: kaptam én már narancsot, körtét, tábla csokit – el sem tudom mondani, mennyire elérzékenyülök ilyenkor. És tudja, minek örülök még nagyon? Richárd fiamnak, aki hatodikos, imád tanulni, imádja az iskolát, s persze az iskolai szünetet is. Csodálatos dolog dolgozni, és csodálatos a munkából hazaérni."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bolt, jégpálya, vásár és könyvtár

Szegeden az üzletek többsége december 24-én délután 2 óráig tart nyitva. Vasárnap és hétfőn zárva… Tovább olvasom