Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Minden, ami Csillagok háborúja

Minden, ami Csillagok háborúja
Szeged - Csillagközi találkozás címmel első alkalommal szerveztek Star Wars-kiállítást a Szent- Györgyi Albert Agórában.
A tiszaörsi Szabó István makettkészítő munkáit is felvonultató kiállítás – ahogy Orbán Hedvig, az Agóra vezetője fogalmazott – „sok ember közös munkáját dicséri, és noha bárki számára érdekes lehet, rajongóknak egyenesen kötelező".

– Rendszeresen szervezünk különböző tematikus kiállításokat, melyekre egyéni látogatókat és csoportokat egyaránt várunk – mondta. Hangsúlyozta, az eddigi kiállításokhoz hasonlóan ezúttal is számos érdekes és különleges darabbal találkozhatnak az érdeklődők.
 
Minden, ami Csillagok háborúja. Fotó: Frank Yvette (galéria)
A Star Wars-univerzum főbb szereplői, csillagrombolók, birodalmi lépegető, Darth Vader – csupán néhány közülük, melyeknek láthatjuk a makettjét. Orbán Hedvig hozzátette: „az interaktivitás jegyében két számítógépes Star Wars-játékot is ki lehet próbálni", továbbá könyvritkaságokkal, korabeli képregényekkel is találkozhatunk a kiállításon.

– Az Ezeréves Sólyom makettje a kedvencem – válaszolta kérdésünkre Varga Sándor adjunktus, aki egy nemzetközi, egyetemistákból álló csoporttal érkezett a kiállításra tegnap. – Gyerekkoromban nagy Star Wars-rajongó voltam. Az Ezeréves Sólymot magam is elkészítettem annak idején papírból.

A kiállítás kedden nyílt meg, és egészen november 5-éig várják a látogatókat a szervezők.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sukoró-per: letöltendő börtönből felmentés lett

Sukoró-per: letöltendő börtönből felmentés lett
A Szegedi Ítélőtábla felmentette a Sukoró-per fővádlottjait, akiket az elsőfokú bíróság letöltendő… Tovább olvasom