Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Minden gyereknek saját Mikulása van

Szeged - Feszültséggel teli várakozás érződött a levegőben péntek délelőtt a szegedi Pick alapítványi óvoda nagycsoportosainak termében. Az óvoda is pirosba öltözött az ünnepre.
Feszültséggel teli várakozás érződött a levegőben péntek délelőtt a szegedi Pick alapítványi óvoda nagycsoportosainak termében – tapasztalták kollégáink. Az 5-6 éves kisfiúk és kislányok életében az év legizgalmasabb napjai ezek: a Mikulás jön el hozzájuk. Az óvoda is pirosba öltözött az ünnepre: a kicsik egész héten gyümölcsből készült Mikulás-bábok készítésével és verstanulással készültek a nagy eseményre. A ki volt jó gyerek az évben kérdésre minden kisgyerek keze a magasba emelkedett.

Gál Dorinától megtudtuk: egy állatoskönyvet szeretne kapni.
– De ennél is fontosabb, hogy lássam és megsimogassam a Mikulás rénszarvasait – mondta a kék szemű, szőke hajú kislány, aki szerint a Mikulás szánját két rénszarvas húzza. – Ez így van a versben is – mondta tudatosan. A kislány annyit tud a Mikulásról, hogy egy kedves, öreg bácsi, aki az Északi-sarkon lakik. – Minden gyereknek saját Mikulása van, így senki sem maradhat ajándék nélkül – mondta mosolyogva Dorina.

Ökrös Zoé egy fülhallgatós magnóra vágyik. A kislány ugyanakkor bevallotta, hogy szereti az édességet is, de az rontja a fogakat. A Télapót az ablakban kitett, kitisztított cipőjével fogadja, amibe a Mikulás tavaly gyümölcsöket, mogyorót és virgácsot csempészett. Csak nevetett, amikor figyelmeztettük, hogy utóbbi csak rossz kisgyerekeknek jár. – Szoktam csintalankodni, de hogy idén mennyire voltam jó, azt majd a Mikulás eldönti. Most nem szeretnék virgácsot – mosolygott Zoé.

Tekintse meg a nyilatkozó ovisokról és társaikról készült képeket! Fotók: Karnok Csaba

Scheibel Zalán egész legóarzenált vár ajándékba a Mikulástól. – Batmanes, star wars-os és Indiana Jones-os legót kértem tőle. Szerintem teljesíteni fogja a kéréseimet, mert levelet is írtam neki. A Mikulásról annyit tudok, hogy szánkóval jön, és repül. Csak egy létezik belőle, de az nem fér a fejembe, hogyan is tud minden gyerekhez időben odaérni – magyarázta Zalán.

Temesvári Máté talán ezért is tuszkolt be egy Mikulás-babát az egyik játék helikopterbe. – Ezzel biztosan nem késik el sehonnan – mondta előrelátón. Máté csak csokira vágyik a Télapótól, akit ő is szeretne meglepni valamilyen ajándékkal, de hogy mivel, még nem döntötte el. – Egyszer már találkoztam egy Télapóval a városban. Megkérdezte, hogy jó gyerek voltam-e. Azt mondtam, igen, amiért egy szaloncukrot kaptam. A Mikulásról többet nem tudok mondani – mondta az óvodás.

Böhler Zsuzsi bevallotta: alig tud valamit a Télapóról. – Az biztos, hogy ki kell fényesíteni a cipőnket, amit az ablakba teszünk. Arra már nem emlékszem, hogy tavaly mit találtam benne, de idén egy plüsspóninak örülnék. – Úgy hallottam, hogy csak a jó gyerekek kapnak ajándékot. Ezért nem éri meg rosszalkodni év közben – magyarázta a kislány.

Szabó Sára rénszarvas- aganccsal a fején mesélte, hogy repülő szárnyas Barbie-t szeretne. – Úgy tudom, hogy anya el is küldte postán az erről készült rajzomat a Mikulásnak – mondta Sára. A kislány egyébként már kétszer is látta különböző ünnepségeken a Télapót. – Csak cuppogott – beszélt a nagy találkozásról.

Győri Imre két kezével mutatta, hogy mekkora játék autót szeretne kapni ajándékba. Hogy a Mikulás szánnal közlekedik, azt csak azután mondta, hogy ezt Zalán a fülébe súgta. Szerinte is csak egy Télapó létezik, aki minden gyerekhez időben odaér. – Azt nem hiszem, hogy a szánja gyorsabb lenne egy versenyautónál – magyarázta mosolyogva.

Olvasóink írták

 • 3. katcsi 2008. december 06. 12:10
  „szomszéd neni mesélte aminap? miután az unokával beszélgetett
  NAGYMAMA mit kapok karácsonyra??
  _hát nem tudom Ákoska ?! tudod azt a Jézuska hozza!
  _--lehet , de te csomagolod!!!!!!!”
 • 2. wastekiller 2008. december 06. 12:03
  „6-án éjjel mindenki tegye ki a legjobb cipőjét kifényesítve az ajtó elé!

  Üdv.
  Mikulás

  U.I.: 7-én óriási cipővásár lesz a rénszarvasok istállója mellett! Akciók, kedvezmények! Csak egy napig!


  :-)))”
 • 1. trainman 2008. december 05. 21:27
  „Kedves Mikulás!
  Te tényleg létezel, vagy ez csak átverés? Van feleséged? Miért nem ő hozza az ajándékokat? Unokáid vannak? Mit kapok idén?
  - Erika

  Kedves Erika!
  Létezem. Nincs. Mert nincs. Nincsenek. Lóf@szt.
  - Mikulás”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Desszertötletek új süteményeskönyvünkből

Szeged - Közel százötven finomságot tartalmaz a Délmagyarország és a Délvilág 3. szakácskönyve, a… Tovább olvasom