Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Minden hatodik balesetet ittas sofőr okozott a megyében

Szeged - A halálos balesetek körülményeit vizsgáló statisztikai adatok szerint minden hatodik balesetért ittas sofőr felelt tavaly Csongrád megyében.
Tavaly Csongrád megyében 748 személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, melyek közül 127 esetben a baleset okozója ittas volt. Ezen események közül 5 végződött halállal, 45 súlyos, míg 77 könnyű sérüléssel.

Idén eddig egy olyan halállal végződő baleset történt, amikor az okozó alkoholt fogyasztott. Március 8-án az E5-ös úton két fiatalember az úttesten Szeged irányába tolta vélhetően műszaki hibás Fiat Uno típusú személygépkocsiját, amikor hátulról odaérkezett egy Volkswagen Passat típusú személygépkocsi. VW a jobb elejével a Fiat bal hátuljának ütközött, majd elsodorta a gépjárművét a vezető oldal felől toló férfit, aki nem viselt láthatósági mellényt. A 19 éves szegedi fiatalember olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni az életét. A baleset okozója, egy 25 éves szegedi férfi ittasan ült a volán mögé.

Az ORFK vezetője által meghirdetett „Tiszta fejjel" kampány végrehajtásához a Csongrád Megyei Rendőr- főkapitányság és a helyi alárendeltségébe tartozó kapitányságok is csatlakoztak. Ennek során az intézkedő rendőrök nemcsak az ittas, hanem a bódult állapotban (kábítószertől befolyásolt állapotban) vezetők kiszűrésére is fokozott figyelmet fordítanak. A bevezetett intézkedéseknek köszönhetően az alkoholos befolyásoltság alatt okozott balesetek száma 2007 első negyed évéhez viszonyítva az idei év hasonló időszakában közel 50 százalékkal csökkent.

Ezen túlmenően a Csongrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság információs kampányt indít a helyi médiumok, középiskolák, és kedvelt szórakozóhelyek bevonásával, melynek során különféle módszerekkel az ittas és bódult állapotban történő vezetés veszélyeire hívják fel a figyelmet.

Olvasóink írták

 • 7. tarrerntum 2008. április 10. 17:57
  „Bizonyított hogy már két pohár pia jelentősen rontja a reakcióidőt. Ezen nincs mit vitázni. Aki meg annyira nem bírja ki, hogy ne igyon, az szállljon ki az egyéni közlekedésből, mert magáért sem tud felelősséget vállani, nemhogy másokért.”
 • 6. m 2008. április 10. 05:50
  „"16.7%? Akkor a maradék 83%-ot nem ittasok követik el. Vagyis aki nem ittas, sokkal nagyobb arányban követ el balesetet, mint az ittas. Szerinte tehát tőlük kéne igazán félnünk..."

  kb én is ezt akartam sugallni...
  Természetesen minden baleset szmorú dolog, főleg ha halálos áldozattal jár, nem kellene ennyire felnagyítani a dolgot, mert szerintem sokkal nagyobb a gyorshajtások száma a baleseteknél, mint az ittas állapot.
  Amúgy meg, miért pont amiatt okozódna a baleset, mert valaki "ittas".
  "ittas" és nem részeg, magyarán, ha vn bennünk egy deci sör, akkor az már ittasnak számít, elütünk eg y a utcára ugró gyalogost, és akkor mi vagyunk a részeg állat, aki felelőtlenül vezet.SZámtalan ilyen eset van...
  Attól, hogy valaki ittas, még tud rendesen vezetni, csak ha önhibáján kivül is, balesetbe kerül, akkor is megbüntetik...
  Franciaországban egy pohár bor megengedett...
  Ennyit a butaságról kedves Buster!”
 • 5. nagypappa 2008. április 10. 04:04
  „Mandela igazad van!
  A legveszélyesebb hely az ágy... ott halnak meg legtöbben!

  Szerintem, a szigorítás (ZÉRÓ tolarencia) sokakat elriaszt az ittas vezetéstől.
  Magam részéről, kifejezetten örülök neki. Nagyobb biztonságban érzem a családom.”
 • 4. mandela 2008. április 09. 23:54
  „16.7%? Akkor a maradék 83%-ot nem ittasok követik el. Vagyis aki nem ittas, sokkal nagyobb arányban követ el balesetet, mint az ittas. Szerinte tehát tőlük kéne igazán félnünk...”
 • 3. buster 2008. április 09. 21:53
  „m!

  Maga egy nagyon buta ember, a hozzászólása minősíti. Nem kívánom magának azt a fájdalmat, amjt akkor él át valaki, amikor egy ittas sofőr miatt elveszíti valamelyik szerettét.”
 • 2. maci52 2008. április 09. 21:47
  „Persze a részegen vezető képviselők nélkül.Ők törvényen kívüliek,de nem golyóállók.”
 • 1. m 2008. április 09. 17:16
  „Az anyagyilkosok 95%-a rendszeresen fogyaszt kenyeret...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zászló lobog a múzeum legmagasabb pontján

Szeged - Több mint félévszázad után ismét nemzetiszínű lobogó díszíti a Móra Ferenc Múzeum… Tovább olvasom