Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Minden szegedi pályázat nyert

A panelfelújításra beadott szegedi pályázatok közül mindegyiket elfogadták, így hatezer-kétszáz panellakás újul meg a városban – mondta Szegeden Lamperth Mónika. A belügyminiszter szerint az autópálya a legjobb gazdasági döntés.
Szeged harminckétmilliárdot költött tavaly fejlesztésekre – mondta Lamperth Mónika. Fotó: Karnok Csaba
Hatezer-kétszáz panellakás újul meg Szegeden, vagyis minden szegedi pályázatot elfogadott az elbíráló bizottság – közölte tegnap Lamperth Mónika belügyminiszter Botka Lászlóval közösen tartott sajtótájékoztatóján a városházán. A szegedi polgármester hozzátette: ehhez arra is szükség volt, hogy a városvezetés minden pályázathoz biztosította a szükséges önkormányzati egyharmadot.

A megvalósult beruházásokról szólva a belügyminiszter elmondta: Szegeden nem kell magyarázni az autópálya-építés jelentőségét. A befektető, a tőke, a munkahely az autópályán érkezik.

– Az autópálya a legjobb gazdasági döntés, a gazdaságpolitika mesterhármasa. Fejleszti az országot, munkahelyet létesít, felzárkóztatja a régiót – fogalmazott Lamperth Mónika. Hozzátette: ebben a ciklusban 511 kilométer sztráda épül, ebből 245 kilométer már elkészült, 266 kilométer építése pedig folyamatban van. Tavaly országosan 1607 milliárd euró értékű nagyberuházásról született döntés, melynek eredményeként összesen 7968 új munkahely jön létre.

A belügyminiszter a szegedi beruházásokkal kapcsolatban elmondta: amíg 1998-ban ötmilliárd forint jutott fejlesztésekre, addig 2004-ben ez az összeg 17 milliárd, tavaly pedig 32 milliárd forint volt. Ebben az évben elkészül Szegeden a nemzetközi kereskedelmi repülőtér, az új logisztikai központ, májusra pedig befejeződik a nyugati elkerülő út, mely az autópályát, a repteret és a logisztikai központot köti össze.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Titkos a szeged.hu ára

Továbbra is egy magáncég tulajdonában van a szeged.hu internetes cím, amit az önkormányzat már évek… Tovább olvasom