Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Mindenki készül a vakációra

A szülők és a gyerekek minden évben izgalommal várják a Szegedi Vakáció kiadványt. Az idén a szünidősöket minden eddiginél több program várja. A legnépszerűbb – talán az olcsó részvételi díja miatt – az önkormányzati napközis tábor, ahova az idén is négyszeres a túljelentkezés.
Huszonegyedik alkalommal jelent meg a Szegedi Vakáció 2006 kétszázhatvan oldalas könyvecske, mely Szeged minden közoktatási és közművelődési intézményébe eljut. A 14 ezer példányban kiadott ingyenes, vastag füzetet elvileg minden óvodás, általános és középiskolás megkapja. Kardos János, az önkormányzat oktatási, kulturális és sportiroda vezetője elmondta: évente bővülő tartalommal jelenik meg a nyári programajánló.

Az idén a szerkesztők – Orbán Hedvig, a Százszorszép Gyermekház igazgatója és Gombos Erzsébet, az önkormányzat munkatársa – hatvan oldallal több vakációs ajánlatot kaptak. Minden tábor fizetős, a legkedvezményesebb azonban az önkormányzati napközi, amely a legolcsóbb: az iskolában fizetett díj ellenében tartalmas programokon vehetnek részt a diákok.

Gyermekközpontú rózsaünnep

A júniusi harmadik hétvégén rendezik az idén is a szőregi rózsaünnepet. Iványi Aurél önkormányzati képviselő elmondta: azt szeretnék, ha a gyerekek is ugyanúgy részesei lehetnének a három napos rendezvénynek. Ezért a szőregi iskola udvarán, kétezer négyzetméteren negyvenféle hatalmas játékot helyeznek el.

– Négyszeres a túljelentkezés, de csak akkor lesz a tanulóknak biztos a helye, ha befizetik jövő héten szerdán, csütörtökön vagy pénteken a részvételi díjat – mondta Orbán Hedvig, aki hozzátette: a napközis tábor helyszíne három évig a Tabán-iskola volt, az idén viszont a Kodály Téri Általános Iskola várja a diákokat. A túljelentkezés alapján sok száz gyerek szüleinek mélyebben a zsebébe kell nyúlni, ha táborba szeretné íratni csemetéjét. A Százszorszép Gyermekház többek között kézműves-, nyelvi, sport-, színjátszó-, tánc-, kaland-, hadtörténeti vagy banyatanya táborait a városban hetente 9 ezer forintért kínálja. De Hollókőn, a világörökség részét képező ófaluban, ötnapos kirándulás 22 ezer forint.

A gyermekház negyvenegyféle programján kívül tizenkét önkormányzat és húsz civil szervezet nyári ajánlata is megtalálható a könyvben. Érdekes kezdeményezés, hogy a Szegedi Szabadtéri Játékok előadásai előtt, délután négy órától este nyolcig a Dóm tér melletti Rerrich Béla téren a gyerekek és szüleik az 1930-as évek hangulatát idéző játékokkal játszhatnak.

A Szegedi Vadaspark és a füvészkert is két turnusban várja a fiatalokat az állatokkal, illetve a növényekkel foglalkozó táboraiban. Mindkét helyen kézműves-foglalkozásokat is tartanak. Kuriózum lesz június 24-én a Szentivánéji séta az állatkertben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pengeváltásokkal a régi kerékvágásban

Három hónapos szünet után pénteken ülésezik újra a szegedi képviselő-testület. Az önkormányzati… Tovább olvasom