Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Mindenkiből lehet mesehős

Egy igazi mese főszereplőjévé válhatnak a gyermekek egy szegedi cég jóvoltából, amely három nap alatt elkészíti a névre szóló történetet.
Olyan könyvet készítettek, melynek olvasója egyben a főszereplő is. Fotó: Frank Yvette
A névre szóló mese ötlete a szegedi Audit&Audio Kft. munkatársaiban fogalmazódott meg. Olyan könyvet készítettek, aminek olvasója egyben a főszereplő is. A húszoldalas, gazdagon illusztrált könyvben a gyermek a Mikulás vendégeként élheti át december 5-ének izgalmas éjszakáját, aki egy fantáziautazásra viszi el őt.

A kft. munkatársai először a képanyagot gyűjtötték össze – ehhez találtak ki egy alaptörténetet. Amitől mégis egyedivé válik: az első oldalon a megrendelő által megadott üdvözlőszöveg – ami lehet akár egy vers is –, és a megajándékozni szánt gyermek fotója található. A történetben a főhős neve megegyezik a gyermek kereszt- vagy becenevével. A Mikulás pedig – a mese kezdetén – abban az utcában keresi fel, ahol valójában lakik.

Sokan érdeklődnek a könyv iránt, amely negyedik éve jelenik meg az ünnepek közeledtével. Tavaly négyszáz különböző példányban készítették el – a visszajelzések pozitívak. – A szülők elmondása szerint a gyerekek nagyon élvezik, hogy egy igazi mese főszereplőivé válhatnak. Szívesen veszik elő többször is a könyvet – óvodába, iskolába is magukkal viszik, hogy megmutassák társaiknak – mondja Papdi Istvánné, a kft. ügyvezetője, aki már a folytatáson is gondolkodik. Karácsonyi és húsvéti történet megírása szerepel terveik között, természetesen az egyedi jelleg megtartása mellett. A könyv elkészültét a megrendeléstől számított három munkanapon belül garantálják – ennyi időbe telik, amíg az alaptörténetbe beleszövik a gyerekek adatait.

Kiss Gábor Gergő

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bezárt a Fekete Ház

Több mint két hónapig nem látogatható a szegedi Fekete Ház. Az épület felújításának kezdetén ugyanis… Tovább olvasom