Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Mindentudás Egyeteme – Szeged: Kálmán Miklós

Ismerünk-e miden mikroorganizmus fajt? Hogyan ismerhető fel káros hatásuk? Miként használhatjuk föl az élettevékenységük során kifejtett aktivitásaikat? E kérdésekre is válaszol a Mindentudás Egyeteme – Szeged sorozat következő előadásán Kálmán Miklós, a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Alapítvány igazgatója.
Földünk élőlényei közül a mikroorganizmusok azok, melyek közül még ma is nagyon sok az ismeretlen faj. A legváltozatosabb helyeken és a legextrémebb körülmények között is megtalálhatjuk őket. Sokukkal kényszerű, sokszor kölcsönös előnyökön alapuló módon együtt élünk, többen komoly veszélyt jelentenek egészségünkre, esetenként életünkre.
Az előadásban néhány, a környezetünkben pozitív, illetve negatív szerepet betöltő mikroorganizmust ismertetünk.

Illusztrációként néhány, a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány Biotechnológiai Intézetében kidolgozott eljárás, módszert is bemutat az intézmény igazgatója, Kálmán Miklós. A Mindentudás Egyeteme – Szeged előadása szerdán 18 órakor kezdődik Szegeden az egyetemi TIK kongresszusi termében (Ady tér 10.). (Az e heti előadás felvételről pénteken este hat órától és vasárnap este fél nyolctól látható a Városi Televízió Szeged műsorán.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

''Nektek is tetszik, barátaim?''

Soha ekkora győzelmet nem aratott a szocialista párt a megyében – mondta Botka László a… Tovább olvasom