Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Mindentudás Egyeteme: itt az ötödik szemeszter

Szeged - Az önművelés fórumává nőtte ki magát a Mindentudás Egyeteme sorozat, melyhez a Szegedi Tudományegyetem az új tanévben is saját programmal csatlakozik. A most induló ötödik szemeszter előadásai ingyen látogathatók.
Az első előadáson, tegnap, a magyar és magyar származású Nobel-díjasokról beszélt Hannus István egyetemi tanár (SZTE TTIK Kémiai Tanszékcsoport Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszék).

Szeptember 26.: Kozmikus becsapódások a Föld történetében címmel Szatmáry Károly egyetemi docens (SZTE TTIK Fizikus Tanszékcsoport Kísérleti Fizikai Tanszék) tart előadást.
Október 3.: Einsteintől a digitális fényképezőgépig; a fotonika évszázada elevenedik meg a szemünk előtt Rácz Béla egyetemi tanár (SZTE TTIK Fizikus Tanszékcsoport Optikai és Kvantumelektronikai Tanszék) segítségével.
Október 10.: Mit lát a szem, mit hisz az agy? A látórendszer titkait Farkas Ágnes egyetemi hallgató (SZTE ÁOK) tárja elénk.
Október 17.: Az erdélyi felsőoktatás történetét Kolozsvártól Szegedig Szögi László főigazgató (ELTE Egyetemi Könyvtár) vázolja.
Október 24.: Zenébe rejtett jelentések címmel tart bevezetést a zenepszichológiába Stachó László egyetemi tanársegéd (SZTE ZMK Zeneelmélet Tanszék).
November 7.: A földrengések és a Föld forgásának kapcsolatáról Póka Andrea egyetemi hallgató (SZTE TTIK) ismerteti a tudnivalókat.
November 14.: Mágneses folyadékok a jövő orvostudományában címmel Hajdú Angéla Ph.D. hallgató (SZTE TTIK) beszél.
November 21.: a pörlekedő tudáselméletek titkaiba Farkas János professor emeritus (BME Szociológia és Kommunikáció Tanszék) avatja be a hallgatóságot.
November 28.: Lelki működéseink biológiai alapjait Janka Zoltán tanszékvezető egyetemi tanár (SZTE ÁOK Pszichiátriai Klinika) tárja elénk.
December 5.: Kőolajellátás, energiaellátás, környezetvédelem a XXI. században címmel Seres László egyetemi tanár (SZTE JGYPK Kémia és Kémiai Informatika Tanszék) tart előadást.
December 12.: Neurodegenerációs betegségek megelőzésére és kezelésére alkalmas új gyógyszerek tervezése és vizsgálata a címe Penke Botond akadémikusnak (SZTE ÁOK Orvosi Vegytani Intézet) a Mindentudás Egyeteme – Szeged ötödik szemeszterét záró előadásának.

A Mindentudás Egyeteme – Szeged előadásai szerdánként 18 órától az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ kongresszusi termében (Ady tér 10.) kezdődnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borost és Bochkort kalitkába zárták

Szeged - Szegedről, a Széchenyi térről szólt kedd reggel a Sláger rádió reggeli műsora, a Bumeráng.… Tovább olvasom